IPJ Prahova.Infracţiuni la regimul rutier.22 iunie  2023

La data de 22 iunie a.c., în jurul orei 10.15, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Slănic, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe Calea Ploieşti, din oraş, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 55 de ani, din oraş.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice de sânge.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

 

În jurul orei 12.00, poliţiştii din cadrul Secţiei Rurale de Poliţie Drajna, au fost sesizaţi despre producerea unui accident rutier soldat cu pagube materiale în comuna Drajna, între două autoturisme, unul dintre conducătorii auto aflându-se sub influenţa alcoolului.

În baza sesizării, poliţiştii s-au deplasat la faţa locului, unde au identificat cei doi conducători auto implicaţi în eveniment, unul dintre aceştia, în vârstă de 59 de ani, din comună, emanând halenă alcoolică.

La testarea cu aparatul etilotest a acestuia, aparatul a indicat valoarea de 1,34 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care bărbatul a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge.

În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice.

 

În jurul orei 15.30, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Câmpina, în timp ce desfăşurau activităţi în cadrul unei acţiuni pentru creşterea gradului de disciplină rutieră în comuna Brebu, au oprit, pentru control un autoturism cu număr de înmatriculare străin, care circula către Municipiul Câmpina.

La volan se afla un bărbat în vârstă de 51 de ani, care nu a putut prezenta documentele autoturismului.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, s-a constatat faptul că autovehiculul în cauză figurează ca fiind radiat din circulaţie de autorităţile germane de la sfârşitul anului trecut.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat. 

 

În jurul orei 16.00, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Prahova, în timp ce desfăşurau activităţi pe linie rutieră pe Drumul Naţional 1B, în comuna Albeşti-Paleologu, au oprit, pentru control, un autoturism condus de o femei în vârstă de 47 de ani, din comuna Tomşani.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că femeia figurează cu permisul de conducere reţinut.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană a cărei exercitare a dreptului de a conduce i-a fost suspendată.

La scurt timp, în jurul orei 16.30,  poliţiştii din cadrul Secţiei Rurale de Poliţie Valea Doftanei, în timp ce desfăşurau activităţi pe linie rutieră pe raza de competenţă, au oprit, pentru control, pe DJ 207 din comuna Şotrile,  un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 40 de ani, din comună.

La solicitarea documentelor personale şi ale autoturismului, bărbatul nu le-a putut prezenta pe cele personale, motivând ca nu le are asupra sa.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că bărbatul figurează cu permisul de conducere cu restricţii-suspendat.

În cauză, a fost deschis un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană a cărei exercitare a dreptului de a conduce i-a fost suspendată.