BULETIN  INFORMATIV.IPJ PRAHOVA.12  IUNIE 2023

 

Arestat preventiv pentru două fapte de tâlhărie

 

La data de 10 iunie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei nr.2 de Poliţie Ploieşti au fost sesizaţi de către un bărbat despre faptul că unei femei în vârstă de 35 de ani, din municipiul Bucureşti, i-ar fi fost smuls rucsacul de pe umăr, în timp ce se afla pe o bancă, într-un parc din municipiu.

În baza investigaţiilor şi a cercetărilor efectuate, poliţiştii au identificat şi depistat persoana bănuită de comiterea faptei ca fiind un bărbat în vârstă de 33 de ani, din municipiul Ploieşti, ulterior fiind condus la unitatea de poliţie pentru audiere.

 În urma controlului corporal, asupra sa a fost găsită o borsetă în care se aflau două lanţuri din aur, din verificări stabilindu-se că unul dintre acestea fusese sustras de la gatul unui bărbat, în cursul aceleiaşi zile, în municipiul Ploieşti.

În baza probatoriului administrat, faţă de bărbatul în cauză a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore şi ulterior la data de 11 iunie a.c., procurorul de serviciu a admis propunerea organelor de poliţie şi a sesizat Judecătoria Ploieşti, care a dispus arestarea preventivă a acestuia pentru o perioadă de 30 de zile.

În cauză, cercetările sunt continuate de poliţişti în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie în formă continuată.

Constatările poliţiştilor rutieri în zilele de 10 şi 11 iunie a.c.

La data de 10 iunie a.c., în jurul orei 19.15, poliţiştii din cadrul Secţiei Rurale de Poliţie Apostolache, în timp ce desfăşurau activităţi pe linie rutieră pe raza comunei Lapoş, au observat un autoturism, al cărui conducător auto, avea o deplasare sinuoasă, motiv pentru care au efectuat semnal regulamentar de oprire, şoferul neconformându-se.

Poliţiştii au pornit în urmărirea acestuia, fiind oprit la scurt timp.

La volan, a fost identificat un tânăr în vârstă de 19 de ani, din comuna Cislău, care nu figura în bazele de date ca fiind posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Totodată, pe bancheta din dreapta a fost identificat un tânăr care i-ar fi încredinţat autoturismul şoferului să îl conducă, deşi cunoştea faptul că nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice fără permis de conducere şi încredinţare.

 

În noaptea de 10 spre 11 iunie a.c., în jurul orei 03.00, poliţiştii din cadrul Secţiei Rurale de Poliţie Cocorăştii Colţ au fost sesizaţi despre faptul că pe raza comunei Ariceştii Rahtivani, pe strada Schelei ar fi avut loc un eveniment rutier.

În baza sesizării, poliţiştii s-au deplasat la faţa locului unde au constatat faptul că cele sesizate se confirmă, un tânăr în vârstă de 19 ani, în timp ce se deplasa pe direcţia Buda către Ariceştii Rahtivani, ar fi pierdut controlul direcţiei de deplasare şi ar fi intrat în coliziune cu gardul unui parc.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că tânărul nu figurează ca fiind posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză, cercetările sunt continuate de poliţişti în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice şi conducerea unui autovehicul pe drumurile publice fără permis de conducere.

 

La data de 11 iunie a.c., în jurul orei 8.30, poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti în timp ce efectuau activităţi de supraveghere şi control al traficului rutier pe strada Mărăşeşti au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 58 de ani.

Întrucât acesta emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice de sânge.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

În jurul orei 12.30, poliţiştii din cadrul Secţiei nr.2 de poliţie rurală Floreşti au fost sesizaţi cu privire la faptul că pe raza comunei Filipeştii de Târg s-ar fi produs un eveniment rutier, soldat cu pagube materiale.

Deplasaţi la faţa locului poliţiştii au constatat faptul că, un tânăr în vârstă de 26 de ani în timp ce se afla la volanul unui autoturism pe care îl avea parcat în curtea locuinţei sale acesta l-ar fi accelerat, deplasându-se cu spatele, ieşind prin porţile de acces şi ulterior oprindu-se în curtea unui imobil vecin.

Astfel în urma evenimentului a fost avariat autoturismul ce se afla parcat în curtea imobilului, iar porţile de acces ale acestuia au fost distruse.

În baza verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că tânărul nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Totodată, s-a stabilit faptul că autoturismul condus de tânăr nu are inspecţia tehnică periodică şi nici asigurarea de răspundere civilă valabilă, fiind sancţionat contravenţional conform OUG 195/2002.

În cauză, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

În cursul nopţii trecute, în jurul orei 23.00, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Azuga în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu au oprit pentru control două persoane care conduceau atv-uri în zona intersecţiei străzilor Sorica cu Valea Azugii.

Astfel, conducătorii atv-urilor au fost identificaţi ca fiind doi tineri din judeţul Argeş.

În cazul celor doi, rezultatele cu aparatul etilotest au fost negative, însă în urma testării cu aparatul DrugTest în cazul tânărului de 26 de ani a reieşit o valoare pozitivă la substanţa Cannabis.

În cauză, cercetările sunt continuate de poliţişti în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa substanţelor psihoactive.

 

Foto ilustrativ