IJP PRAHOVA.BULETIN DE PRESĂ.9  iunie 2023

 

Tineri reţinuţi de poliţişti pentru comiterea a trei infracţiuni

La data de 8 iunie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei nr.4 de Poliţie Ploieşti au reţinut doi tineri, bănuiţi de comiterea mai multor infracţiuni.

În fapt, la data de 31 mai a.c., în jurul orei 12.00, poliţiştii au fost sesizaţi de către un bărbat în vârstă de 66 de ani, din municipiul Ploieşti, despre faptul că persoane necunoscute i-ar fi sustras o borsetă din locuinţă.

Din cercetări, a reieşit faptul că în cursul nopţii, cei doi tineri ar fi pătruns în locuinţă, sustrăgând borseta în care se aflau mai multe carduri bancare, de pe care, tot în cursul nopţii, ar fi fost efectuate mai multe tranzacţii în valoare de aproximativ 1.000 de lei.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au identificat şi depistat persoanele bănuite de comiterea faptei, ca fiind doi tineri cu vârstele de 19 şi 17 ani, din comuna Bărcăneşti, respectiv din municipiul Ploieşti. 

Astfel, în vederea administrării probatoriului, ieri, 8 iunie a.c., poliţiştii au pus în executare trei mandate de percheziţie domiciliară la domiciliile celor doi, ocazie cu care au fost descoperite şi ridicate mai multe mijloace materiale de probă.

Persoanele bănuite au fost conduse la sediul unităţii de poliţie, iar în baza probatoriului administrat, acestea au fost reţinute pentru 24 de ore, urmând ca azi să fie prezentate unităţii de parchet competente cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive. 

În cauză, cercetările sunt continuate de poliţişti în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos şi accesul ilegal la un sistem informatic.

Depistată de poliţişti după ce ar fi sustras 8.000 de lei dintr-o geantă

La data de 8 iunie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei nr.1 de poliţie Ploieşti au identificat o persoană banuită de săvârşirea unei infracţiuni de furt.

În fapt, la data de 3 iunie a.c., poliţiştii au fost sesizaţi de către o femeie, despre faptul că în timp ce se afla în incinta unui magazin dintr-un centru comercial, i-ar fi fost sustrasă o sumă de bani din geanta uitată în cabina de probă.

În urma investigaţiilor şi a cercetărilor efectuate, poliţiştii au identificat şi depistat persoana banuită de comiterea faptei ca fiind o tânără în vârstă de 19 ani din municipiul Ploieşti, ulterior fiind condusă la sediul unităţii de poliţie pentru audiere.

Prejudiciul cauzat, în valoare de 8.000 de lei, a fost recuperat în totalitate.

În cauză, cercetările sunt continuate de poliţişti în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt.

Infracţiuni la regimul rutier constatate pe drumurile publice din judeţ

În noaptea de 8 iunie a.c.,  în jurul orei 14.00, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Băneşti, în timp ce desfăşurau activităţi pe linie rutieră pe DJ 100D, din comuna Băneşti au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism care circula pe direcţia DN 1 E60.

La volan, a fost identificat un tânăr în vârstă de 25 de ani, din comună, care prezenta un comportament suspect, motiv pentru care a fost testat cu aparatul DrugTest care a indicat prezenţa unor substanţe susceptibile de a avea efect psihoactiv în organism.

Ulterior, tânărul a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice.

Totodată, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că tânărul figurează cu permisul de conducere cu restricţii- suspendat.

Cercetările sunt continuate de poliţişti în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe şi conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană a cărei exercitare a dreptului de a conduce i-a fost suspendată. 

Seara trecută, în jurul orei 22.00, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Vălenii de Munte, în timp ce desfăşurau activităţi pe linie rutieră pe raza de competenţă, au oprit, pentru control, pe Drumul Naţional 1 A, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 36 de ani, din judeţul Buzău.

Întrucât la înmânarea documentelor solicitate, conducătorul auto emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice. 

La data de 9 iunie a.c., în jurul orei 00.00, poliţiştii din cadrul Secţiei Rurale de Poliţie Bălţeşti au fost sesizaţi de către un bărbat despre faptul că pe raza comunei Surani, un minor ar conduce un autoturism, fără a deţine permis de conducere.

În baza sesizării, poliţiştii au pornit în urmărirea autoturismului în cauză, fiind depistat şi oprit, pentru control, pe raza comunei Bălţeşti.

La volan, a fost identificat un minor în vârstă de 15 ani, din verificări reieşind faptul că autoturismul în cauză aparţine tatălui său, luându-l fără încuviinţarea acestuia.

În cauză, cercetările sunt continuate de poliţişti în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără permis de conducere şi furt în scop de folosinţă.

Foto ilustrativ