INSPECTORATUL JUDEŢEAN DE POLIŢIE PRAHOVA. BULETIN INFORMATIV. 7 IUNIE 2023
 
Infracţiuni la regimul rutier
În dimineaţa zilei de ieri, 6 iunie a.c., în jurul orei 07.30, poliţiştii din cadrul Poliţiei staţiunii Sinaia, în timp ce desfăşurau activităţi pe linie rutieră pe Drumul Naţional 1, în staţiune, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 42 de ani, din municipiul Bucureşti. 
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că bărbatul figurează cu permisul de conducere reţinut. 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană a cărei exercitare a dreptului de a conduce i-a fost suspendată.
La data de 6 iunie a.c., în jurul orei 13.45, poliţiştii rutieri din cadrul Secţiei nr.1 de Poliţie Ploieşti, în timp ce desfăşurau activităţi pe linie rutieră pe raza municipiului, au oprit, pentru control, pe strada Ştrandului, un autoturism care avea montate plăcuţe cu numere provizorii de circulaţie. 
La volanul autoturismului a fost identificat un bărbat în vârstă de 70 de ani, din oraşul Mizil. 
Cu ocazia verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că numărul provizoriu de circulaţie figurează ca fiind expirat. 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punerea în circulaţie sau conducerea unui autovehicul neînmatriculat.
155 de sancţiuni contravenţionale aplicate de poliţiştii rutieri ca urmare a abaterilor constatate/6 permise de conducere reţinute de poliţişti
Ieri, 6 iunie a.c., poliţiştii rutieri au desfăşurat 5 actiuni, pe drumurile naţionale din judeţ, în municipiul Ploieşti, în oraşele Breaza, Vălenii de Munte şi în comuna Valea Călugărească, pentru prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.
Astfel, în cadrul activităţilor au fost legitimate 280 de persoane, au fost controlate 230 de autovehicule şi au fost efectuate 95 de testări cu aparatul etilotest.
În total, au fost aplicate 155 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 32.500 de lei.
De asemenea, au fost reţinute 6 permise de conducere şi au fost retrase 6 certificate de înmatriculare.
Conduceţi cu multă atenţie şi răbdare!
Respectaţi-i pe ceilalţi participanţi la trafic, indiferent dacă sunt conducători de autovehicule, pietoni sau persoane care conduc biciclete, mopede, ori motociclete!
Foto ilustrativ