REZULTATELE ACTIVITĂŢILOR  POLIŢIŞTILOR PRAHOVENI, DIN PERIOADA 1-5 IUNIE 2023
Poliţiştii prahoveni au acţionat, în acest sfârşit de săptămână, împreună cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne din judeţ, pentru ca întreaga comunitate să se bucure în siguranţă de minivacanţa prilejuită de Ziua Internaţională a Copilului şi de Sărbătoarea Rusaliilor. 
Structurile de poliţie rutieră şi de ordine publică au acţionat pentru prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente de circulaţie, prin depistarea conducătorilor auto care încalcă regimul legal de viteză sau conduc sub influenţa băuturilor alcoolice, ori a substanţelor psihoactive, precum şi pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice. 
Pe parcursul celor 5 zile, în intervalul 1-5 iunie a.c., la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova au fost organizate şi desfăşurate peste 35 de acţiuni, poliţiştii prahoveni controlând astfel aproximativ 900 de autovehicule, context în care, mai mult de 350 de şoferi au fost testaţi cu aparatele etilotest. 
Totodată, poliţiştii prahoveni au aplicat, în total, peste 500 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 180.000 de lei.
Dintre acestea, cele mai multe au fost aplicate conform O.U.G. 195/2022, privind circulaţia pe drumurile publice, de menţionat fiind cele peste 150 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 37 pietonilor, precum şi 15 bicicliştilor. 
În urma controalelor din trafic, poliţiştii rutieri au reţinut 20 permise de conducere, dintre care 8 la regimul vitezei, precum şi 7 pentru efectuarea de depăşiri neregulamentare şi au retras 7 certificate de înmatriculare.
Totodată, au fost constatate 11 infracţiuni la regimul rutier. 
De asemenea, din totalul sancţiunilor, 83 au fost aplicate conform Legii nr.61/1991 R, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice. 
În cele 5 zile, poliţiştii din cadrul structurilor operative ale judeţului Prahova au intervenit la mai mult de 400 de apeluri prin SNUAU 112.
Poliţişti prahoveni sunt în permanenţă la datorie, atât prin desfăşurarea de activităţi în domeniile curente de activitate, cât şi în vederea asigurării de măsuri specifice la evenimentele publice ce se apropie.
 
Sursă:IJP Prahova
 
Foto ilustrativ