IJJ Prahova. „Fără incidente la evenimentele publice din minivacanţa de Rusalii”
Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Prahova mulţumeşte tuturor cetăţenilor pentru modul responsabil în care şi-au petrecut zilele libere prilejuite de minivacanţa de Rusalii.
În perioada 1-5 iunie a.c., Jandarmeria Prahova şi-a concentrat toate eforturile pentru asigurarea gradului de siguranţă a cetăţeanului, implicit prin creşterea acţiunilor preventive în spaţiul public, în acest sens nefiind înregistrate incidente de securitate în domeniul ordinii şi siguranţei publice.
În această minivacanţă, a fost adaptat numărul patrulelor de jandarmerie în spaţiul public în funcţie de evenimentele ce s-au desfăşurat, prezenţa în stradă a acestora având drept scop descurajarea faptelor antisociale, asigurarea ordinii publice şi menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă pentru cetăţeni.
Jandarmeria Prahova a asigurat măsuri de ordine publică la 12 manifestaţii şi evenimente publice cu participarea a peste 50 de jandarmi, a participat la 4 acţiuni de prevenire şi combatere a faptelor antisociale, la 1 activitate de punere în aplicare a mandatelor de aducere şi la 1 acţiune în comun cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova.
De asemenea, s-a participat cu peste 100 de jandarmi în patrule şi echipaje independente, în locurile cu aflux mare de persoane, precum parcuri, spaţii de agrement, pieţe, târguri şi zone cu grad criminogen.
Totodată, s-a acţionat în sistem integrat cu peste 95 de jandarmi la misiuni de menţinere a ordinii şi siguranţei publice pe întreg teritoriul judeţului Prahova.
În zona montană şi staţiunile turistice au fost executate peste 25 de misiuni de patrulare cu peste 50 de jandarmi montani, în vederea acordării la nevoie a sprijinului imediat, turiştilor aflaţi în situaţii deosebite.
Între 1-5 iunie, s-a intervenit în mod prompt cu peste 50 jandarmi la 26 sesizări primite în mod direct sau prin apel la numărul unic de urgenţă 112, acestea fiind finalizate fără probleme deosebite.
În ceea ce priveşte securitatea instituţiilor fundamentale ale statului ce se află în responsabilitatea Jandarmeriei Prahova, s-a asigurat paza a 37 de obiective cu peste 500 de jandarmi, fără a exista incidente de securitate.
În perioada de referinţă, jandarmii prahoveni au aplicat 46 de amenzi contravenţionale în valoare de 14.450 lei şi 37 de avertismente scrise pentru nerespectarea normelor de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.
În cazul apariţiei oricăror situaţii de pericol, vă rugăm să vă adresaţi direct celei mai apropiate patrule de jandarmerie sau să solicitaţi ajutor prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112.
 
Jandarmeria Prahova, mereu în sprijinul comunităţii !
 
Foto ilustrativ