IJP PRAHOVA.BULETIN INFORMATIV.27 MAI 2023
Un prahovean pe numele căruia a fost emis un Mandat European de Arestare, a fost depistat de poliţiştii prahoveni
La data 26 mai a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Prahova, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Secţiei Rurale de Poliţie Floreşti, au identificat şi depistat pe raza comunei Filipeştii de Pădure, un bărbat în vârstă de 36 de ani, din comună, pe numele căruia autorităţile judiciare din Germania au emis un Mandat European de Arestare pentru comiterea unor infracţiuni de furt calificat. 
Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore. 
Ulterior, Curtea de Apel Ploieşti a confirmat Mandatul European emis de autorităţile din Germania şi a dispus arestarea provizorie în vederea predării persoanei solicitat
Prahoveni depistaţi conducând autovehicule neînmatriculate
La data de 26 mai a.c., în jurul orei 11.00, poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti, în timp ce desfăşurau activităţi pe linie rutieră pe raza municipiului, au oprit, pentru control, pe strada Şoseaua Nordului, un autoturism care avea montate plăcuţe cu număr provizoriu de circulaţie. 
La volanul autoturismului a fost identificat un bărbat în vârstă de 26 de ani, din oraşul Mizil. 
Cu ocazia verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat faptul că numărul provizoriu de circulaţie figurează ca fiind expirat. 
Ulterior, în jurul orei 12.30, poliţiştii din cadrul Secţiei Rurale de Poliţie Blejoi au depistat un alt autoturism care avea montate plăcuţe cu număr provizoriu de circulaţie. 
La volan, a fost identificat un tânăr în vârstă de 35 de ani, din comuna Târgşoru Vechi, iar în urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat faptul că şi în cazul acestui autoturism,  numărul provizoriu de circulaţie figurează ca fiind expirat. 
În jurul orei 20.30, tot poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti au oprit, pentru control, pe strada Râfov,  un moped care nu avea montată nicio plăcuţă cu număr de înmatriculare. 
Conducătorul mopedului a fost identificat ca fiind un bărbat în vârstă de 64 de ani, din municipiul Ploieşti. 
Motociclul în cauză a fost verificat în bazele de date, fără a fi însă identificat. 
 
În cele trei cauze au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.
 
Bărbaţi depistaţi la volan sub influenţa alcoolului, sau fără pemis de conducere
Noaptea trecută, în jurul orei 00.45, poliţiştii din cadrul Secţiei Rurale de Poliţie Bălţeşti, în timp ce desfăşurau activităţi pe linie rutieră pe raza comunei Păcureţi, au oprit, pentru control un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 22 de ani, din comuna Gornet. 
Întrucât la solicitarea documentelor tânărul a declarat că nu le are asupra sa, au fost efectuate verificări în bazele de date, ocazie cu care s-a constatat faptul că nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. 
Totodată, poliţiştii au constatat faptul că tânărul emană halenă alcoolică, motiv pentru care a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge. 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice şi conducerea unui autovehicul pe drumurile publice fără permis de conducere.
 
La scurt timp, în jurul orei 02.30, poliţiştii din cadrul Secţiei nr.4 de Poliţie Ploieşti, în timp ce desfăşurau activităţi de patrulare pe Bulevardul Independenţei din municipiu, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 42 de ani, din municipiul Ploieşti. 
La solicitarea documentelor personale şi ale autoturismului, poliţiştii au constatat faptul că bărbatul emana halenă alcoolică. 
Astfel, bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 1,15 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge, ocazie cu care acesta a refuzat recoltarea. 
În cauză, cercetările sunt continuate de poliţişti în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice de sânge.
 
Tot noaptea trecută, în jurul orei 03.00, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Brazi, în timp ce desfăşurau activităţi pe linie rutieră pe raza comunei Brazi, au observat un autoturism care circula pe strada Rarăului, într-un mod sinuos. 
La volan, a fost identificat un bărbat în vârstă de 44 de ani, din comuna Brazi care emana halenă alcoolică. 
Având în vedere acest aspect, bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar ulterior a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge. 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe.
Foto ilustrativ