IJP PRAHOVA.BULETIN INFORMATIV.22 MAI 2023

Dosare penale întocmite de poliţiştii prahoveni în zilele de 20 şi 21 mai 2023

La data de 20 mai a.c., în jurul orei 9.00, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Câmpina în timp ce acţionau pe strada Ecaterina Teodoroiu au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 49 de ani.

Întrucât bărbatul emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ulterior, bărbatul din municipiul Câmpina a fost condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice de sânge.

În jurul orei 16.30, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Sinaia au fost sesizaţi despre producerea unui accident rutier soldat cu pagube materiale.

Din primele verificări a reieşit faptul că, un bărbat în vârstă de 50 de ani în timp ce conducea un autoturism pe DN1 la un moment dat a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare şi s-a răsturnat pe plafon pe banda sensului său de mers Braşov către Bucureşti.

În urma evenimentului rutier au rezultat doar pagube materiale.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 1.37 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice de sânge.

În cele două cauze penale, au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

 

Reţinut de poliţişti pentru infracţiuni la regimul rutier

La data de 20 mai a.c., în jurul orei 17.00, poliţiştii din cadrul Secţiei nr.10 de poliţie rurală Valea Călugărească au fost sesizaţi de către o femeie cu privire la faptul că un conducător auto ar fi intrat cu autoturismul în gardul acesteia şi ar fi plecat într-o direcţie necunoscută.

Deplasaţi la faţa locului, poliţiştii au constatat faptul că cele sesizate se confirmă, iar în urma verificărilor efectuate au identificat şi ulterior depistat persoana banuită de săvârşirea faptei, fiind vorba de un bărbat în vârstă de 35 de ani din comuna Valea Călugărească.

Din cercetări a reieşit faptul că bărbatul ar fi sustras fără drept un autoturism ce se afla staţionat în dreptul unui imobil din comuna Valea Călugărescă.

Ulterior, acesta ar fi condus autoturismul pe raza comunei Valea Călugărească, iar la un moment dat a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare şi a intrat în coliziune cu gardurile a două imobile.

În urma evenimentului rutier au rezultat doar pagube materiale.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0.54 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice de sânge.

În urma probatoriului administrat faţă de bărbatul în cauză a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat unităţii de parchet competente pentru luarea unei alte măsuri preventive.

În cauză, cercetările sunt continuate de poliţişti în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt în scop de folosinţă şi conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

La data de 21 mai a.c., în jurul orei 17.30, poliţiştii din cadrul Secţiei de poliţie rurală Blejoi au fost sesizaţi despre faptul că un autoturism se îndreaptă către comuna Păuleşti, iar conducătorul auto este posibil să fie sub influenţa băuturilor alcoolice.

În baza sesizării, poliţiştii au depistat în trafic autoturismul în cauză, identificând conducătorul auto în persoana unui bărbat în vârstă de 34 de ani din oraşul Breaza.

Întrucât acesta emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 1.07 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tot ieri, în jurul orei 20.00, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Urlaţi în timp ce desfăşurau activităţi de supraveghere şi control a traficului rutier pe strada Valea Pietrii, au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 53 de ani din oraş.

Întrucăt acesta emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0.49 mg/l alcool pur în aerul expirat.

După aproximativ o jumătate de oră, poliţiştii din cadrul Secţiei de poliţie rurală Bălţeşti în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism care circula pe DJ100M în comuna Cărbuneşti.

 Întrucât, conducătorul auto nu s-a conformat semnalului de oprire, poliţiştii au pornit în urmărirea acestuia, iar după o distanţă de aproximativ 5 kilometri a oprit în afara părţii carosabile.

În urma verificărilor, poliţiştii au identificat persoana de la volanul autoturismului fiind vorba de un bărbat în vârstă de 40 de ani din comuna Bălţeşti.

Întrucât acesta emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 1.07 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Astfel, în urma constatărilor din teren, cei trei bărbaţi au fost conduşi la unităţi medicale pentru prelevarea de mostre biologice de sânge.

În toate cele trei cauze au fost întocmite dosare de cercetare penală.

 

Foto ilustrativ