Judeţul Prahova.200 de sancţiuni contravenţionale aplicate. 9 permise de conducere reţinute,o infracţiune la regimul rutier
La data de 12 mai a.c., poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova au organizat pe timpul zilei patru acţiuni cu efective mărite, iar pe timpul nopţii trei acţiuni de tip BLITZ.
Acţiunile s-au desfăşurat pe drumurile naţionale din judeţ, în oraşele Băicoi, Plopeni şi Slănic, dar şi în comunele Bălţeşti, Teişani, Puchenii Mari şi Bucov, scopul acestora fiind asigurarea ordinii şi liniştii publice, precum şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.
În cadrul activităţilor au fost controlate 360 de autoturisme şi au fost legitimate 400 de persoane.
Totodată, au fost efectuate 80 de testări cu aparatul etilotest.
Astfel, au fost aplicate aproximativ 200 de sancţiuni contravenţionale, cele mai multe fiind aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, fiind aplicate şi 20 de sancţiuni contravenţionale conform Legii nr.61/1991.
Valoarea sancţiunilor este de aproximativ 49.000 de lei.
De asemenea, ca măsuri complementare au fost reţinute 9 permise de conducere şi au fost retrase două certificate de înmatriculare.
Depistat la volan sub influenţa substanţelor psihoactive
Noaptea trecută, în jurul orei 3.00, poliţiştii Serviciului Rutier Prahova în timp ce desfăşurau o acţiune pe DN1 în comuna Tătărani, au oprit pentru control un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 24 de ani, din judeţul Ilfov.
Întrucât acesta manifesta un comportament suspect a fost testat cu aparatul DrugTest care a indicat o valoare pozitivă la substanţa benzodiazepină.
Ulterior, tânărul a fost condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice.
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe.
 
Sursă:IJP PH
Foto ilustrativ/economica.net