ISU PRAHOVA.BULETIN INFORMATIV.11 mai 2023

În ultimele 24 de ore, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Şerban Cantacuzino” al judeţului Prahova au fost solicitate să intervină în 27 de evenimente, dintre care 8 au fost intervenţii în situaţii de urgenţă şi 19 urgenţe medicale. De asemenea, personalul ISU Prahova a desfăşurat 2 activităţi de îndrumare şi control.

Pompierii militari prahoveni au acţionat pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu produs în această dimineaţă, în jurul orei 05:00, la o locuinţă din comuna Cornu, sat Cornu de Jos. La sosirea echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta generalizat la etajul I, mansardă şi a pod, pe o suprafaţă de aproximativ 300 mp. Progresiv, la locul indicat au fost alocate 4 autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o autospecială de salvare de la înălţime, un echipaj SMURD şi o autospecială de primă intervenţie şi comandă. Datorită eforturilor susţinute ale salvatorilor, incendiul a fost localizat şi, după aproximativ două ore de luptă cu flăcările, a fost lichidat. Din fericire, nu au fost înregistrate victime. Cauza probabilă a incendiului a fost producerea unui scurtcircuit electric.

Pompierii au acţionat şi în alte 2 intervenţii în sprijinul comunităţilor, care au vizat deblocarea uşilor de acces în locuinţe, pentru a facilita accesul echipajelor medicale la o persoană cu probleme de sănătate.

În acest interval, 19 persoane au primit asistenţă medicală din partea pompierilor care încadrează echipajele de prim-ajutor calificat şi terapie intensivă mobilă. În toate cazurile, paramedicii au acordat prim ajutorul medical calificat, persoanele fiind monitorizate şi transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe, în vederea acordării îngrijirilor medicale de specialitate.

Pompierii prahoveni au asigurat măsurile specifice la 4 accidente rutiere, în care au fost implicate 6 autoturisme şi o motocicletă, precum şi cei 11 ocupanţi ai acestora. În urma acestor evenimente, o persoană a avut nevoie de îngrijiri medicale şi a fost transportată la spital.

De asemenea, echipajele de pompieri militari ale subunităţilor de intervenţie au efectuat o misiune de recunoaştere în teren, la secţia ATI din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, unde au fost verificate căile de acces, sursele de alimentare cu apă, reţelele de hidranţi şi alte aspecte de interes operativ.

Vă reamintim că informaţii despre modul de comportare în cazul producerii unor situaţii de urgenţă pot fi obţinute prin accesarea platformei naţionale de pregătire în situaţii de urgenţă https://fiipregatit.ro.

De asemenea, puteţi descărca noua aplicaţie DSU. Fii informat şi fii pregătit oriunde, oricând!

Aplicaţia DSU este disponibilă atât pe telefoanele cu sistem de operare IOS, dar şi Android şi poate fi descărcată gratuit, accesând unul din următoarele link-uri:

App Store ( https://apps.apple.com/ro/app/dsu/id1663813906);

Google Play ( https://play.google.com/store/apps/details?id=com.orson.dsu ).

În continuare, pompierii salvatori prahoveni rămân mobilizaţi pentru a acţiona cu operativitate în sprijinul semenilor.