IJP PRAHOVA.BULETIN  INFORMATIV. 8 MAI 2023
Bărbat de 57 de ani cercetat pentru furt calificat
La data de 7 mai a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei nr.2 de poliţie Ploieşti au identificat o persoană banuită de săvârşirea unei infracţiuni de furt calificat.
În fapt, în noaptea de 5 spre 6 mai a.c., un bărbat ar fi sustras din incinta unei unităţi alimentare de pe strada Trotuş din municipiul Ploieşti, mai multe produse.
În urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii au identificat şi ulterior depistat persoana bănuită de săvârşirea faptei ca fiind un bărbat în vârstă de 57 de ani din municipiul Ploieşti.
În cauză, poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.
Cercetat pentru punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare.
La data de 7 mai a.c., în jurul orei 13.00, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Câmpina în timp ce acţionau pe linia asigurării unui climat de ordine şi siguranţă publică au depistat în parcarea unui centru comercial un bărbat, care oferea spre vânzare mai multe parfumuri cu însemnele şi denumirile unor mărci înregistrate.
Astfel, poliţiştii au identificat persoana în cauză, fiind un tânăr în vârstă de 23 de ani, din comuna Dumbrava.
Ulterior, produsele au fost ridicate în vederea confiscării şi a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare.
Acţiuni ale poliţiştilor rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti/ 10 de permise de conducere reţinute
Pe parcursul a două zile, 6 şi 7 mai a.c.,  poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti au desfăşurat acţiuni pe raza de competenţă care au avut ca scop prevenirea accidentelor rutiere produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză, dar şi pe fondul consumului de băuturi alcoolice la volan.
În cadrul acţiunilor au fost aplicate 118 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 32.435 de lei.
Totodată au fost reţinute 10 permise de conducere şi au fost retrase două certificate de înmatriculare.
Astfel de acţiuni pentru creşterea siguranţei rutiere vor continua şi în perioada următoare.
Infracţiuni la regimul rutier, constatate de poliţiştii prahoveni
La data de 6 mai a.c., în jurul orei 9.30, poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe DJ230 în comuna Ceraşu au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 46 de ani din comună.
Întrucât acesta emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice de sânge. 
 
La data de 7 mai a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Urlaţi în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au oprit pentru control, pe DJ102N în comuna Ceptura, un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 21 de ani, din comuna Gornet Cricov.
Întrucât acesta emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0.50 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice de sânge.
În jurul orei 5.30, tot poliţiştii oraşului Urlaţi au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 29 de ani, care circula pe DJ102K în comuna Ceptura.
În urma testării cu aparatul etilotest rezultatul acestuia a fost de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Ulterior bărbatul din comuna Ceptura a fost condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice de sânge.
În toate cele trei cazuri, au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.
La data de 6 mai a.c., în jurul orei 00.30, poliţiştii din cadrul Secţiei nr.2 de poliţie rurală Floreşti în timp ce desfăşurau activităţi de supraveghere şi control al traficului rutier, au oprit pentru control, pe DJ144 în comuna Floreşti, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 74 de ani, din oraşul Băicoi.
Astfel, conducătorul auto a prezentat poliţiştilor un permis de conducere eliberat de autorităţile americane, fără a fi însoţit de un permis de conducere internaţional.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că bărbatul nu figurează ca posesor al vreunui astfel de permis.
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
La data de 6 mai a.c., în jurul orei 18.30, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Vălenii de Munte în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au oprit pentru control, pe DN1A, km 112+800, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 45 de ani, din comuna Drajna.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că acesta figurează cu dreptul de a conduce suspendat.
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
La data de 7 mai a.c., în jurul orei 23.30, poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti în timp ce desfăşurau activităţi de supraveghere şi control al traficului rutier, au oprit pentru control, pe strada Gheorghe Grigore Cantacuzino din municipiu, un autoturism condus de o femeie în vârstă de 46 de ani.
Întrucât conducătoarea auto emana halenă alcoolică a fost testată cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Ulterior, femeia din municipiul Ploieşti a refuzat să-i fie prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, deşi i-a fost adus la cunoştinţă faptul că refuzul sau sustragerea constituie infracţiune.
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuz de la prelevarea de mostre biologice.
 
Sursă:IJP Prahova