Infracţiuni la regimul rutier, în judeţul Prahova
 
Noaptea trecută, în jurul orei 00.30, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Băicoi, în timp ce desfăşurau activităţi pe linie rutieră pe raza de competenţă, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 26 de ani, din oraş. 
Întrucât la înmânarea documentelor solicitate conducătorul auto emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge. 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice. 
Tot noaptea trecută, în jurul orei 00.45, poliţiştii din cadrul Secţiei Rurale de Poliţie Valea Călugărescă, în timp ce desfăşurau activităţi pe linie rutieră pe raza comunei Valea Călugărescă, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 22 de ani, din comuna Bucov. 
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că tânăr figurează cu permisul de conducere suspendat. 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană a cărei exercitare a dreptului de a conduce i-a fost suspendată.
Ulterior, în jurul orei 02.45, poliţiştii rutieri din cadrul Secţiei Rurale de Poliţie Apostolache au depistat un alt bărbat care conducea sub influenţa băuturilor alcoolice. 
În fapt, în timp ce efectuau activităţi pe linie rutieră pe raza comunei Iordăcheanu, au oprit, pentru control, pe Dj102 C, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 28 de ani, din oraşul Urlaţi, de această dată, aparatul indicând valoarea de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat. 
Ulterior, conducătorul autoturismului a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge. 
În cauză, cercetările sunt continuate de poliţişti în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice.
Sursă:IJP Prahova
Foto ilustrativ