IJP PRAHOVA.BULETIN INFORMATIV.28 aprilie 2023

Tineri reţinuţi pentru furtul mai multor obiecte dintr-o casă de vacanţă

La data de 27 aprilie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Breaza au identificat, depistat şi reţinut doi bărbaţi bănuiţi de comiterea unei infracţiuni de furt.

În fapt, la data de 27 aprilie, în jurul orei 14.30, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Breaza, în timp ce desfăşurau activităţi de patrulare pe raza de competenţă, au observat pe strada 23 August, doi bărbaţi ,care, la vederea echipajului de poliţie au abandonat mai multe obiecte pe care le aveau asupra lor, fugind pe albia râului Prahova.

Din verificări, s-a stabilit faptul că obiectele în cauză, respectiv o drujbă, o motocoasă, o bicicletă şi o pompă electrică ar fi fost sustrase dintr-o casă de vacanţă din oraş.

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au identificat şi depistat persoanele bănuite de comiterea faptei ca fiind doi tineri cu vârstele de 19, respectiv 22 de ani, ambii din comuna Poiana Câmpina.

În baza probatoriului administrat, faţă de cei doi tineri a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca azi să fie prezentaţi unităţii de parchet competente cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive.

În cauză, cercetările sunt continuate de poliţişti în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt.

Atenţie la regimul armelor şi muniţiilor!

La data 27 aprilie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au desfăşurat o acţiune în comunele Râfov şi Păuleşti, pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor de braconaj cinegetic şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

În cadrul activităţii, au fost verificaţi 7 deţinători de arme, context în care au fost indisponibilizate 4 arme letale şi 97 de cartuşe.

Totodată, a fost constatată o infracţiune privind nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Infracţiuni la regimul rutier

La data de 27 aprilie a.c., în jurul orei 14.30, poliţiştii din cadrul Secţiei nr.1 de poliţie Ploieşti în timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 32 de ani, din oraşul Plopeni.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date poliţiştii au constatat faptul că autoturismul în cauză figurează radiat din circulaţie de la începutul lunii aprilie 2023.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

La data de 27 aprilie a.c., în jurul orei 19.30, poliţiştii Serviciului Rutier Prahova au fost sesizaţi prin apel 112, despre faptul că pe DN1 E60 se deplasează un ansamblu de vehicule al cărui conducător auto s-ar afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

În baza sesizării poliţiştii au identificat în trafic pe DN1, conducătorul auto în cauză, ca fiind un bărbat în vârstă de 43 de ani, din municipiul Ploieşti.

Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 1,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.