BULETIN INFORMATIV IJP PRAHOVA.27 APRILIE 2023

Doi minori au fost reţinuţi pentru tâlhărie calificată, lovirea sau alte violenţe şi distrugere

La data de 26 aprilie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti- Biroul de Combatere a Infracţiunilor Contra Persoanei şi Patrimoniului au pus în executare două mandate de percheziţie domiciliară la domiciliile a doi tineri, bănuiţi de săvârşirea mai multor infracţiuni. 4 persoane au fost conduse la sediul unităţii de poliţie, în vederea audierii.

În fapt, în seara zilei de 15 aprilie a.c., poliţiştii au fost sesizaţi în mod direct de către un minor în vârstă de 13 ani, despre faptul că în jurul orei 20.30, în timp ce se afla pe o stradă din municipiul Ploieşti ar fi fost abordat de către alţi doi tineri, care l-ar fi înţepat cu un obiect tăietor-înţepător, provocându-i o rană superficială.

Totodată, în timpul altercaţiei, aceştia i-ar fi sustras borseta şi trotineta, obiecte pe care i le-a returnat la scurt timp, ulterior cei doi plecând de la faţa locului.

În urma investigaţiilor efectuate, cei doi tineri bănuiţi de comiterea faptei au fost identificaţi şi depistaţi ca fiind doi minori, ambii în vârstă de 15 ani,  din municipiul Ploieşti.

În urma percheziţiilor au fost descoperite şi ridicate mai multe mijloace materiale de probă.

Tot din verificări, a reieşit faptul că tot ei, în cursul aceleiaşi zile, ar fi abordat un alt minor în vârstă de 15 ani, pe raza municipiului, agresându-l fizic, înţepându-l cu un obiect tăietor-înţepător, fără însă a-i provoca leziuni, şi totodată i-ar fi stins o ţigară aprinsă pe îcălţăminte, aducându-i distrugeri.

Astfel, în baza probatoriului administrat, faţă de cei doi minori a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca azi să fie prezentaţi unităţii de parchet competente cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive.

În cauză, cercetările sunt continuate de poliţişti în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tâlhar calificată, lovirea sau alte violenţe şi distrugere.

Percheziţii la domiciliul unui bărbat bănuit de săvârşirea infracţiunii de furt calificat

La data de 26 aprilie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei Rurale de Poliţie Drajna au identificat o persoană bănuită de săvârşirea unei infracţiuni de furt calificat.

În fapt, la data de 23 aprilie a.c., poliţiştii au fost sesizaţi de către un bărbat despre faptul că i-ar fi fost sustrase mai multe bunuri dintr-o casă pe care o deţine pe raza comunei Izvoarele.

În urma investigaţiilor şi a cercetărilor efectuate poliţiştii au identificat persoana bănuită de comiterea faptei ca fiind un bărbat în vârstă de 39 de ani, din comuna Izvoarele.

În vederea administrării probatoriului, au fost efectuate şi două percheziţii domiciliare unde au fost descoperite şi ridicate bunurile sustrase.

În cauză, cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Tânăr reţinut de poliţişti, după ce ar fi sustras o cutie cu donaţii

La data de 26 aprilie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei nr.1 de Poliţie au identificat şi depistat un bărbat bănuit de săvârşirea furtului unei cutii de donaţii.

În fapt, la data de 6 aprilie a.c., tânărul în vârstă de 25 de ani, din municipiul Ploieşti ar fi sustras din incinta unui centru comercial din municipiul Ploieşti, o cutie ce conţinea donaţii pentru un caz umanitar, prejudiciul fiind de aproximativ 500 de lei.

Astfel, în vederea administrării probatoriului, ieri, 26 aprilie, poliţiştii au pus în executare patru mandate de percheziţie domiciliară la domiciliile tânărului bănuit de comiterea faptei, ocazie cu care au fost descoperite şi ridicate mai multe mijloace materiale de probă.

În baza probatoriului administrat, faţă de bărbatul în cauză a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca azi să fie prezentat unităţii de parchet competente cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive.

În cauză, cercetările sunt continuate de poliţişti în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt.

Atenţie la regimul rutier!

Un bărbat a fost reţinut pentru 24 de ore

La data de 25 aprilie a.c., în jurul orei 23.00, poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism care circula pe strada Mihai Eminescu.

În urma semnalului regulamentar de oprire, conducătorul auto a intenţionat să oprească autoturismul, însă, la un moment dat, a schimbat brusc direcţia de deplasare, fiind urmărit de către poliţişti, ulterior abandonând autoturismul pe o stradă adiacentă.

În continuare, poliţiştii au efectuat activităţi de cercetare, iar în jurul orei 3.00 au identificat şi depistat conducătorul auto ca fiind un bărbat în vârstă de 28 de ani, din municipiul Ploieşti care a fost condus la sediul unităţii de poliţie în vederea audierii.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date poliţiştii au constatat faptul că acesta nu este posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Ulterior, ieri, 26 aprilie a.c., faţă de bărbatul în cauză a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat unităţii de parchet competente în vederea luării unei alte măsuri preventive.

În cauză, cercetările sunt continuate de poliţişti în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

 

La data de 26 aprilie a.c., în jurul orei 8.30, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Prahova, în timp ce desfăşurau activităţi specifice au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 39 de ani, din comuna Talea.

Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0.63 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice de sânge.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

Bărbat depistat de poliţiştii prahoveni, în urma a 4 mandate de executare a pedepsei, emise pe numele acestuia

La data de 26 aprilie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Prahova în baza unor informaţii deţinute au depistat pe strada Colinei din municipiul Ploieşti, un bărbat care se sustrăgea unui număr de 4 mandate de executare a pedepsei cu închisoarea.

Astfel, pe numele bărbatului de 55 de ani din municipiul Ploieşti au fost emise mandate de executare a pedepsei cu închisoarea de către Judecătoriile Focşani, Iaşi, Oradea şi Constanţa pentru săvârşirea mai multor infracţiuni de înşelăciune.

În cauză, poliţiştii au procedat la conducerea acestuia la Penitenciarul Mărgineni, judeţul Dâmboviţa, unde a fost încarcerat.

 

 

Foto ilustrativ