
În ultimele 24 de ore, pompierii salvatori din judeţul Prahova au acţionat pentru gestionarea a 41 de situaţii de urgenţă, dintre care 12 au fost intervenţii în situaţii de urgenţă, 27 urgenţe medicale şi 2 activităţi de îndrumare şi control.
Totodată, pompierii prahoveni au acţionat pentru localizarea şi lichidarea a două incendii (manifestate pe arii restrânse, la acoperişul unei locuinţe şi la o anexă gospodărească), precum şi în alte 3 cazuri în sprijinul comunităţilor, care au vizat deblocarea uşii de acces într-o locuinţă din oraşul Sinaia, pentru a facilita accesul echipajelor medicale la o persoană cu probleme de sănătate şi asistenţa a două persoane supraponderale, nedeplasabile, în municipiului Ploieşti.
În acest interval, 28 de persoane au avut nevoie de asistenţă medicală de urgenţă din partea paramedicilor SMURD.
Pompierii prahoveni au asigurat măsurile specifice la 5 accidente rutiere, în care au fost implicate 7 autoturisme şi cei 10 ocupanţi ai acestora. Cel mai grav accident a avut loc ieri, în jurul orei 16:15, în localitatea Comarnic, cartier Posada, pe DN1. Pompierii prahoveni au fost solicitaţi să intervină pentru descarcerarea şi acordarea primului ajutor medical în urma coliziunii dintre două autoturisme, având informaţia că, în urma impactului, o persoană a rămas prinsă între fiarele contorsionate ale autovehiculului, fiind conştientă. Odată ajunşi la locul indicat, pompierii au reuşit descarcerarea victimei, aceasta fiind transportată de urgenţă la spital pentru a primi îngrijiri suplimentare. Alte două victime rezultate în urma accidentului au fost, de asemenea, transportate de urgenţă la spital de către ambulanţele SAJ venite în sprijin.
De asemenea, echipajele de pompieri militari ale subunităţilor de intervenţie au efectuat 3 misiuni de recunoaştere în teren, în municipiul Câmpina şi în oraşul Sinaia, pentru verificarea reţelei de hidranţi, precum şi la secţia ATI din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, unde au fost verificate căile de acces, sursele de alimentare cu apă, reţelele de hidranţi şi alte aspecte de interes operativ.
Vă reamintim că informaţii despre modul de comportare în cazul producerii unor situaţii de urgenţă pot fi obţinute prin accesarea platformei naţionale de pregătire în situaţii de urgenţă https://fiipregatit.ro.
De asemenea, puteţi descărca noua aplicaţie DSU. Fii informat şi fii pregătit oriunde, oricând!
Aplicaţia DSU este disponibilă atât pe telefoanele cu sistem de operare IOS, dar şi Android şi poate fi descărcată gratuit, accesând unul din următoarele link-uri:
-
App Store ( https://apps.apple.com/ro/app/dsu/id1663813906);
-
Google Play ( https://play.google.com/store/apps/details?id=com.orson.dsu ).
Unităţile operative rămân mobilizate pentru asigurarea promptă a răspunsului în cazul producerii situaţiilor de urgenţă şi acordarea de prim ajutor persoanelor aflate în dificultate.