BULETIN  INFORMATIV  IJP  PRAHOVA.21 aprilie 2023

Doi bărbaţi reţinuţi de poliţişti

La data de 20 aprilie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei de poliţie rurală Blejoi au reţinut pentru 24 de ore doi bărbaţi pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

În fapt, în noaptea de 22 spre 23 ianuarie a.c., persoanele bănuite ar fi sustras mai multe baxuri de polistiren din semiremorca unui autotren, ce se afla parcat pe un teren din comuna Bucov.

În urma investigaţiilor şi a cercetărilor efectuate poliţiştii au identificat persoanele bănuite de săvârşirea faptei ca fiind doi bărbaţi cu vârstele de 33, respectiv 34 de ani, din comuna Bucov.

Totodată, tot ieri, poliţiştii au efectuat două percheziţii la domiciliile celor doi bărbaţi, fiind descoperite şi ridicate mijloace materiale de probă.

În urma probatoriului administrat faţă de cei doi a fost luată măsura reţinerii, urmând să fie prezentaţi unităţii de parchet competente pentru luarea unei alte măsuri preventive.

În cauză, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Bărbat de 53 de ani reţinut de poliţişti pentru două fapte de distrugere

La data de 20 aprilie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei nr.3 de poliţie Ploieşti au reţinut un bărbat bănuit de săvârşirea a două infracţiuni de distrugere.

În fapt, la data de 24 ianuarie a.c., persoana banuită ar fi spart geamurile de la ferestrele unui imobil situat pe strada Aleea Mureş, ulterior ar fi distrus şi geamurile unui autoturism parcat pe strada Mărăşeşti.

În urma investigaţiilor efectuate poliţiştii au identificat persoana bănuită de săvârşirea faptei ca fiind un bărbat în vârstă de 53 de ani din municipiul Ploieşti.

În baza probatoriului administrat faţă de acesta a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat unităţii de parchet competente pentru luarea unei alte măsuri preventive.

În cauză, cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere în formă continuată.

Atenţie la regimul armelor şi muniţiilor

La data de 20 aprilie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au organizat şi desfăşurat o acţiune pe linia verificării deţinătorilor legali de arme şi muniţii în mai multe zone din judeţ.

Acţiunea s-a desfăşurat în municipiul Câmpina şi în comunele Băneşti, Urleta şi Valea Călugărescă.

În acest context, cu ocazia controlului efectuat la domiciliul unei femei în vârstă de 73 de ani, din comuna Valea Călugărească, s-a constatat faptul că aceasta nu a predat în termen de 30 de zile de la data anulării dreptului de deţinere arme şi muniţii o armă neletală, pe care a deţinut-o fără drept, la domiciliul său.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. 

Infracţiuni la regimul rutier

În dimineaţa zilei de ieri, 20 aprilie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei nr.2 de Poliţie Ploieşti, în timp ce desfăşurau activităţi pe linie rutieră pe raza de competenţă, au observat un autoturism care era parcat pe linia transversală care separă cele două benzi de circulaţie de pe Bulevardul Republicii, din municipiu.

În imediata apropiere a autoturismului a fost identificat şoferul acestuia, un bărbat în vârstă de 59 de ani, din municipiul Ploieşti.

Întrucât bărbatul în cauză emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice.

 În jurul orei 12.00, la sediul Poliţiei municipiului Ploieşti, s-a prezentat un bărbat în vârstă de 52 de ani, din comuna Şirna, care a declarat faptul că in cursul dimineţii a fost implicat într-un eveniment rutier pe strada Mihai Bravu din municipiu.

Din verificări, s-a stabilit faptul că, bărbatul, în timp ce efectuau manevra de mers înapoi, ar fi acroşat un autoturism care se afla staţionat.

Conform procedurii, bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat o valoare de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice.

Noaptea trecută, în jurul orei 03.00, poliţiştii din cadrul Secţiei Rurale de Poliţie Valea Călugărescă, în timp ce desfăşurau activităţi pe linie rutieră pe raza comunei, au oprit, pentru control un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 26 de ani, din municipiul Ploieşti.

Cu ocazia verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că bărbatul figurează având exercitarea dreptului de a conduce suspendată.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană a cărei exercitare a dreptului de a conduce i-a fost suspendată.

 

Foto ilustrativ