PRAHOVA.Infracţiuni la regimul rutier

La data de 18 aprilie a.c., în jurul orei 12.30, poliţiştii din cadrul Secţiei de poliţie rurală Valea Doftanei, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu în comuna Telega au oprit pentru control un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 20 de ani, din municipiul Câmpina.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că tânărul nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Totodată, pe bancheta din dreapta a fost identificată o tânără care i-ar fi încredinţat autoturismul, deşi avea cunoştinţă despre faptul că acesta nu posedă permis de conducere.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi încredinţare.

 

În jurul orei 15.30, poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au oprit pentru control un autoturism care circula pe Bulevardul Republicii către Blejoi, fiind înregistrat de aparatul radar cu viteza de 94 km/h.

Conducătorul auto a fost identificat în persoana unui tânăr în vârstă de 24 de ani, din comuna Petreşti, judeţul Dâmboviţa.

Întrucât acesta manifesta un comportament suspect a fost testat cu aparatul DrugTest care a indicat o valoare pozitivă la substanţa Cannabis, ulterior fiind condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul pe drumurile publice sub influenţa substanţelor psihoactive.

La data de 19 aprilie a.c., în jurul orei 5.30, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Plopeni, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 35 de ani, din comuna Păuleşti care circula din direcţia comunei Dumbrăveşti către Plopeni.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule eliberat de autorităţile române, iar în luna februarie i-ar fi fost reţinut permisul eliberat de autorităţile din Italia.

În cauză, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

 

Sursă:IJP Prahova
Foto ilustrativ