IJP PRAHOVA.BULETIN INFORMATIV.18 aprilie 2023

Bărbat depistat în vederea executării pedepsei închisorii

 

La data de 17 aprilie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei nr.3 de Poliţie Ploieşti au depistat un bărbat în vârstă de 44 de ani, din judeţul Galaţi, pe numele căruia  Judecătoria Vălenii de Munte a emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea.

Acesta a fost condamnat la doi ani de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe.

Bărbatul a fost condus la Penitenciarul Mărgineni, în vederea executării pedepsei.

Tineri prişi în flagrant delict în timp ce tăiau material lemnos

La data de 17 aprilie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Plopeni, în timp ce desfăşurau activităţi pe linia combaterii delictelor silvice, au prins în flagrant delict trei persoane în timp ce tăiau material lemnos din punctul Hodoroaga, din comuna Vâlcăneşti.

Persoanele bănuite de comiterea faptei au fost identificate ca fiind 3 tineri cu vârstele de 17, 17 şi 26 de ani, din comuna Vâlcăneşti.

Materialul lemnos a fost măsurat de un pădurar, rezultând 6 cioate specia salcâm, şi una din specia alun, fiind predate Ocolului Silvic Slănic.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăiere, fără drept, de arbori, sin fondul forestier naţional.

1,04; 0,71; 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat, valorile etilotestelor din controalele rutiere

La data de 17 aprilie a.c., în jurul orei 12.00, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Comarnic, au fost sesizaţi despre producerea unui accident rutier soldat cu pagube materiale în cartierul Ghioşeşti.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au identificat conducătorul auto implicat în evenimentul rutier, un bărbat în vârstă de 50 de ani, din oraş, care ar fi pierdut controlul direcţiei de deplasare intrând în coliziune cu două autoturisme care se aflau staţionate.

Întrucât acesta emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoare de 1,04 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge.

În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice.

Ulterior, în jurul orei 14.00, în timp ce se deplasau pe strada Ştrandului din municipiu, poliţiştii din cadrul Serviciului Judeţean de Poliţie Transporturi, au depistat un autoturism al cărui conducător auto nu avea permis de conducere. 

Având în vedere acest aspect, bărbatul în vârstă de 30 de ani, din municipiul Ploieşti a fost condus la sediul Poliţiei Municipiului Ploieşti, în vederea continuării cercetărilor.

În urma interogării bazelor de date, s-a constatat faptul că bărbatul nu figurează ca fiind posesor de permis de conducere. 

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără permis de conducere.

 

În noaptea de 17 spre 18 aprilie a.c., în jurul orei 00.00, poliţiştii din cadrul Secţiei Rurale de Poliţie Drajna, în timp ce desfăşurau activităţi pe linie rutieră pe raza de competenţă, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de de 43 ani, din comuna Drajna.

Întrucât bărbatul emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior acesta fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice.

La scurt timp, în jurul orei 00.30, poliţiştii din cadrul Secţiei Rurale de Poliţie Floreşti, în timp ce desfăşurau activităţi pe linie rutieră pe raza comunei Măgureni, au oprit, pentru control, un autoturism care circula pe DJ 145, condus de un tânăr în vârstă de de 19 ani, din comună.

Întrucât tânărul emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice.

 

Foto ilustrativ