IJP PRAHOVA.COMUNICAT DE PRESĂ.15 APRILIE 2023
5 bărbaţi au fost reţinuţi de poliţişti, după ce ar fi sustras mai multe sume de bani din automatele TCE Ploieşti
 
La data de 14 aprilie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei nr.2, în colaborare cu poliţiştii Secţiilor nr. 3 şi 4 de Poliţie Ploieşti au identificat şi depistat 5 bărbaţi bănuiţi de săvârşirea mai multor fapte de furt de bani din automatele T.C.E Ploieşti. 
Din cercetări, a reieşit faptul că în noaptea de 13 spre 14 aprilie a.c., cei 5 bărbaţi cu vârste cuprinse între 22 şi 41 de ani, domiciliaţi în municipiul Ploieşti şi în comuna Dumbrava, ar fi comis 5 fapte de furt calificat, sustragând mai multe sume de bani din automatele T.C.E Ploieşti de pe Bulevardul Bucureşti, şi străzile Găgeni şi Ghe. Gr. Cantacuzino. 
În urma comiterii faptelor, autoturismul cu care aceştia se aflau a fost dat în atenţie fiind identificat pe raza municipiului Ploieşti.  
Cu ocazia controlului corporal al celor 5 şi al autoturismului acestora, au fost identificate şi ridicate mai multe mijloace materiale de probă precum ustensile folosite la comiterea faptelor şi suma de aproximativ 950 de lei, fiind indisponibilizat şi autoturismul în cauză, folosit la comiterea faptelor. 
În urma probatoriului administrat, faţă de persoanele bănuite de comiterea faptelor a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca azi să fie prezentaţi unităţii de parchet competente cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive.  
În cauză, cercetările sunt continuate de poliţişti în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor în care s-au produs faptele.
 
Percheziţii la persoane bănuite de săvârşirea unei infracţiuni de furt calificat 
 
La data de 14 aprilie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Plopeni au pus in executare două mandate de percheziţie domiciliară la domiciliile a doi bărbaţi din comuna Dumbrăveşti bănuiţi de comiterea unei fapte de furt calificat comisă în perioada 4-11 aprilie a.c.
4 mandate de aducere au fost pus în executare. 
În fapt, persoanele bănuite, doi tineri cu vârstele de 24, respectiv 23 de ani, ar fi sustras în perioada mai sus menţionată, de pe o proprietate din comuna Dumbrăveşti 15 bare metalice din fier beton, creând un prejudiciu de aproximativ 3.500 de lei.
Cu ocazia percheziţiilor, barele în cauză au fost descoperite şi ridicate de la domiciliul unuia dintre bărbaţi.  
În baza probatoriului administrat, faţă de cei doi tineri a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca azi să fie prezentaţi unităţii de parchet competente cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive.  
În cauză, cercetările sunt continuate de poliţişti în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat. 
 
Infracţiune la regimul rutier
 
Noaptea trecută, în jurul orei 01.00, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Câmpina, în timp ce desfăşurau activităţi de verificare şi control al traficului rutier pe Bulevardul Carol I, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 34 de ani, din municipiul Bucureşti. 
La solicitarea documentelor personale şi ale autoturismului, poliţiştii au constatat faptul că bărbatul emana halenă alcoolică. 
Întrucât bărbatul în cauză emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge, ocazie cu care acesta a refuzat recoltarea. 
În cauză, cercetările sunt continuate de poliţişti în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de moste biologice de sânge.
 
Foto ilustrativ