ACŢIUNI DESFĂŞURATE DE POLIŢIŞTII RUTIERI PRAHOVENI, ÎN TRAFIC, PENTRU CREŞTEREA GRADULUI DE SIGURANŢĂ RUTIERĂ  (video)
Având în vedere faptul că a început minivacanţa prilejuită de Sărbătoarea Pascală, poliţiştii rutieri prahoveni şi-au intensificat eforturile pentru menţinerea unui climat rutier de siguranţă optim, pe raza de competenţă.  
 
Astfel, ieri,  13 aprilie a.c., în intervalul orar 11.00-13.00, poliţiştii Serviciului Rutier Prahova, au organizat şi desfăşurat o acţiune pentru prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere cu urmări grave, pe Drumul Naţional 1, cel mai intens circulat drum naţional din judeţ în aceste zile. 
 
În cadrul acţiunii, au fost controlate peste 100 de autovehicule, fiind efectuate 30 de testări cu aparatul etilotest, în vederea depistării conducătorilor auto care conduc sub influenţa alcoolului. 
 
În acest context, au fost aplicate 15 sancţiuni contravenţionale pentru neregulile constatate, dintre care 7 pentru nerespectarea regimului legal de viteză. 
 
Totodată, a fost constată şi o infracţiune, o conducere cu permisul de conducere reţinut. 
 
De asemenea, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova au mai desfăşurat alte 5 acţiuni pe raza judeţului, pentru verificarea modului de respectare al normelor rutiere în vigoare.
 
Astfel, în cadrul acţiunilor au fost oprite, pentru control, în trafic peste 300 de autovehicule. 
 
De asemenea, pentru depistarea conducătorilor auto care conduc sub influenţa alcoolului au fost efectuate 90 de testări cu aparatele etilotest.
 
În urma activităţilor, poliţiştii au aplicat, în total, 110 sancţiuni contravenţionale, dintre care, 40 au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză. 
 
Valoarea sancţiunilor este de peste de 37.000 de lei. 
 
Totodată, 8 conducători auto au rămas fără permis de conducere.
 
Astfel de acţiuni sunt organizate permanent la nivelul judeţului Prahova, pentru menţinerea unui climat optim de siguranţă rutieră pe drumurile publice din judeţ. 
 
Le reamintim conducătorilor auto să adopte în permanenţă o conduită preventivă!
-să respecte regimul legal de viteză
-să nu conducă sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe
-să acorde prioritate de trecere participanţilor la traficul rutier care au acest drept 
-să nu oprească sau să staţioneze în locuri unde ar putea împiedica desfăşurarea normală a traficului rutier
-să îşi păstreze calmul. 
 
EXEMPLU
La data de 13 aprilie a.c.,  în jurul orei 12.00, în timp ce desfăşurau activităţi pe linie rutieră în cadrul acţiunii, pe Drumul Naţional 1, pe raza comunei Româneşti  poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier, au oprit, pentru control, o autoutilitară condusă de un bărbat. 
 
Cu ocazia legitimării conducătorului auto, un bărbat în vârstă de 60 de ani, din comuna Puchenii Mari, acesta nu a putut prezenta permisul de conducere, declarând că nu îl are asupra sa.
 
În urma interogării bazelor de date s-a constat faptul că bărbatul figurează cu permisul de conducere cu restricţii-reţiunut. 
 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul pe drumurile publice fără permis de conducere.
 
RESPECTAREA LEGISLAŢIEI RUTIERE POATE SALVA VIEŢI! 
 
Ne dorim să aveţi sărbători în siguranţă!
 
Sursă:IPJ Prahova