POLIŢIŞTII RUTIERI PRAHOVENI CONTINUĂ ACŢIUNILE .Rezultate din data de 11 aprilie 2023
Ieri, 11 aprilie a.c., poliţiştii rutieri prahoveni au organizat şi desfăşurat acţiuni rutiere, în mai multe zone din judeţ, pe tot parcursul zilei. 
Astfel, poliţiştii Serviciului Rutier, cei ai Poliţiilor municipale Ploieşti şi Câmpina, a Poliţiilor oraşelor Boldeşti Scăieni si Vălenii de Munte, au acţionat, în principalele zone cu risc rutier pentru verificarea modului de respectare al normelor rutiere în vigoare, cu accent pe depistarea conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză sau care conduc sub influenţa alcoolului, precum şi pentru prevenirea şi combaterea abaterilor săvârşite de pietoni şi de conducătorii de biciclete/trotinete.
În cadrul acţiunilor desfăşurate pe raza de competenţă a structurilor mai sus menţionate au fost oprite, pentru control, în trafic peste 400 de autovehicule. 
Astfel, pentru depistarea conducătorilor auto care conduc sub influenţa alcoolului au fost efectuate 180 de testări cu aparatele etilotest.
În urma activităţilor, poliţiştii au aplicat, în total, 190 de sancţiuni contravenţionale, dintre care, 43 au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 25 pietonilor indisciplinaţi şi 12 bicicliştilor pentru diferite abateri săvârşite, 4 dintre aceştia fiind depistaţi cu alcoolemii de 0.79, 0.45, 0.11, 0.10 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Valoarea tuturor sancţiunilor este de peste 46.000 lei. 
Totodată, 7 conducători auto au rămas fără permis de conducere, 4 dintre aceştia pentru nerespectarea regimului legal de viteză.
Poliţiştii prahoveni desfăşoară permanent activităţi pentru reducerea riscului victimal ca urmare a accidentelor rutiere produse pe fondul nerespectării normelor rutiere în vigoare.
 
Sursă:Comunicat IJP Prahova
Foto ilustrativ