Judeţul Prahova.Infracţiuni la regimul rutier
La data de 10 martie a.c., în jurul orei 12.30, poliţiştii Serviciului Rutier Prahova, în timp ce desfăşurau activităţi specifice de supraveghere şi control al traficului rutier pe Drumul Naţional 1B, în localitatea Valea Călugărescă, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 41 de ani, din oraşul Mizil.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că autoturismul în cauză a fost radiat din circulaţie în luna martie a.c..
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat sau neînregistrat.
În jurul orei 16.30, tot poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Prahova, în timp ce desfăşurau activităţi de supraveghere şi control al traficului rutier pe Valea Cerbului în oraşul Buşteni, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 46 de ani, din judeţul Ilfov.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că remorca autoturismului în cauză este neînmatriculată, iar numărul consemnat pe plăcuţa montată nu îi este atribuit.
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tractare a unei remorci neînmatriculate sau neînregistrate ori cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare.
Seara trecută, în jurul orei 20.00, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier, în timp ce desfăşurau activităţi pe linie rutieră pe raza comunei Bucov, pe Drumul Naţional 1 B, au oprit, pentru control, un autoturism.
La volan a fost identificat un bărbat în vârstă de 36 de ani, din comuna Bucov, care emana halenă alcoolică. 
În urma testării acestuia cu aparatul etilotest, aparatul a indicat valoarea de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge. 
Totodată, cu ocazia verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că bărbatul figurează cu permisul de conducere anulat. 
 
În cauză, cercetările sunt continuate de poliţişti în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice şi conducerea unui autovehicul pe drumurile publice fără permis de conducere.
 
Sursă:IJP Prahova