IJP PRAHOVA.BULETIN   INFORMATIV.31.03.2023

Nereguli privind modul de deţinere al exemplarelor canine

Ieri, 30 martie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului pentru Protecţia Animalelor Prahova, împreună cu reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Prahova şi cu cei ai Direcţiei Sanitare Publice Prahova au efectuat un control la sediul unui adăpost de câini fără stăpân din comuna Măneşti.

Cu ocazia verificărilor au fost identificate 30 de exemplare canine cazate în condiţii insalubre, lipsite de igienă, fără hrană şi fără apă.

Totodată, s-a mai constat faptul că spaţiile de cazare ale caninelor nu erau în conformitate cu legislaţia în vigoare, iar câinii în cauză nu erau înregistraţi, vaccinaţi sau microcipaţi.

Astfel, în cauză, având în vedere aspectele constate, a fost emis un ordin de protecţie pentru 10 exemplare canine care se aflau într-o stare de sănătate precară, acestea fiind transportate la un alt adăpost pentru câini.

Activităţi ale poliţiştilor Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase

La data de 30 martie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au organizat şi desfăşurat o acţiune pe raza municipiului Ploieşti şi a comunelor Valea Doftanei şi Floreşti, pentru verificarea deţinătorilor legali de arme şi muniţii neletale.

Astfel, în urma neregulilor constatate cu ocazia celor 8 controale au fost constate două infracţiuni de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor fiind indisponibilizate două arme letale şi 51 de cartuşe letale, fiind luată, în unul dintre cazuri şi măsura complementară a anulării dreptului de deţinere armă.

Controalele poliţiştilor prahoveni pe această linie sunt permanente la nivelul judeţului, având în vedere importanţa respectării regimului armelor şi muniţiilor.

Bărbat depistat în vederea executării pedepsei închisorii

La data de 30 martie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei nr.3 de Poliţie Ploieşti au pus în aplicare un  mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, emis de către Judecătoria Ploieşti, pe numele unui bărbat în vârstă de 49 de ani, din municipiu.

Acesta a fost condamnat la 3 ani şi 5 luni de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de furt.

Acesta a fost condus la Penitenciarul Mărgineni, în vederea executării pedepsei.

Depistat la volan sub influenţa alcoolului

La data de 30 martie a.c., în jurul orei 09.30, poliţiştii rutieri din cadrul Serviciului Rutier Prahova, în timp ce desfăşurau activităţi pe linie rutieră pe Drumul Naţional 1, în staţiunea Sinaia, au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism care circula pe direcţia Braşov către Bucureşti.

La volan, a fost identificat un bărbat în vârstă de 40 de ani, din judeţul Harghita, care emana halenă alcoolică.

Având în vedere acest aspect, bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice.

Foto ilustrativ