În ultimele 24 de ore, pompierii salvatori din judeţul Prahova au acţionat pentru gestionarea a 47 de situaţii de urgenţă, 17 dintre acestea fiind reprezentate de acordarea asistenţei medicale de urgenţă

În ultimele 24 de ore, pompierii salvatori din judeţul Prahova au acţionat pentru gestionarea a 47 de situaţii de urgenţă, 17 dintre acestea fiind reprezentate de acordarea asistenţei medicale de urgenţă, iar 9 au fost activităţi de îndrumare şi control.

De asemenea, echipajele de salvatori au localizat şi lichidat opt incendii, patru dintre acestea fiind de vegetaţie uscată.

Un incendiu violent s-a produs noaptea trecută, în jurul orei 00:40, la o locuinţă din localitatea Plopu. Imediat, la locul indicat au fost alocate patru autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD.

Au fost cuprinse de flăcări un corp de locuit şi o anexă gospodărească, pe o suprafaţă de aproximativ 100 mp. Din fericire, nu au fost înregistrate victime. Cauza probabilă a incendiului a fost producerea unui scurtcircuit electric.

Totodată, pompierii prahoveni au acţionat şi în alte şase intervenţii în sprijinul comunităţilor, care au vizat degajarea unor arbori căzuţi pe carosabil în contextul manifestării fenomenelor meteo din ultimele 24 de ore.

În acest interval, 20 de persoane au avut nevoie de asistenţă medicală de urgenţă din partea paramedicilor SMURD.

Pompierii prahoveni au asigurat măsurile specifice la 3 accidente rutiere, în care au fost implicate 5 autoturisme şi o motocicletă, precum şi cei 7 ocupanţi ai acestora, dintre care trei victime au fost transportate de urgenţă la spital pentru a primi îngrijiri suplimentare.

De asemenea, echipajele de pompieri militari ale subunităţilor de intervenţie au efectuat o misiune de recunoaştere în teren, la secţia ATI din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, unde au fost verificate căile de acces, sursele de alimentare cu apă, reţelele de hidranţi şi alte aspecte de interes operativ.

Judeţul Prahova se află sub avertizare cod galben meteo până diseară, ora 21:00, care vizează intensificări ale vântului în zona de munte, fiind emisă şi o informare meteo privind prezenţa unui fenomen de răcire accentuată a vremii (-10*C – 0*C), valabilă până mâine, 30.03.2023, ora 10:00.

Vă reamintim că informaţii despre modul de comportare în cazul producerii unor situaţii de urgenţă pot fi obţinute prin accesarea platformei naţionale de pregătire în situaţii de urgenţă https://fiipregatit.ro.

De asemenea, puteţi descărca noua aplicaţie DSU. Fii informat şi fii pregătit oriunde, oricând!

Aplicaţia DSU este disponibilă atât pe telefoanele cu sistem de operare IOS, dar şi Android şi poate fi descărcată gratuit, accesând unul din următoarele link-uri:

App Store ( https://apps.apple.com/ro/app/dsu/id1663813906);

Google Play ( https://play.google.com/store/apps/details?id=com.orson.dsu ).

Unităţile operative rămân mobilizate pentru asigurarea promptă a răspunsului în cazul producerii situaţiilor de urgenţă şi acordarea de prim ajutor persoanelor aflate în dificultate.

Sursă:ISU PH