IPJ PRAHOVA. BULETIN INFORMATIV.23 martie 2023
La data de 22 martie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti, Secţia nr.1 de Poliţie au pus în aplicare trei mandate de percheziţie domiciliară, una în municipiul Ploieşti şi două în comuna Râfov, la domiciliile unui bărbat în vârstă de 33 de ani, din comuna Râfov, bănuit de săvârşirea unei infracţiuni de furt calificat. 
 
Din cercetări, s-a stabilit faptul că la data de 16 martie a.c., persoana bănuită ar fi spart geamul portierei unei maşini care se afla parcată pe o stradă din municipiu, sustrăgând o borsetă ce conţinea suma de 2.500 de lei. 
 
În urma percheziţiilor au fost identificate şi ridicate mai multe mijloace materiale de probă. 
 
Astfel, în baza probatoriului administrat, faţă de bărbatul în vârstă de 33 de ani, din comuna Râfov a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, ulterior, faţă de acesta fiind dispusă măsura arestării preventive pentru 30 de zile. 
 
Activitatea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Matei Basarab Ploieşti. 
 
Cercetările sunt continuate de poliţişti în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale.
 
 Reţinut de poliţişti pentru distrugere
 
La data de 22 martie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Urlaţi au reţinut un bărbat în vârstă de 42 de ani, bănuit de săvârşirea infracţiunii de distrugere.
 
Din cercetări, a reieşit faptul că la data de 21 martie a.c., în jurul orei 20.30, bărbatul în cauză s-a deplasat la domiciliul nepotului său şi i-ar fi înţepat cele patru anvelope ale autoturismului personal, ce se afla parcat în faţa imobilului, pe un teren viran.
 
În baza probatoriului administrat, faţă de bărbatul în vârstă de 42 de ani, din comuna Ceptura fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat unităţii de parchet competente pentru luarea unei alte măsuri preventive .
 
În cauză, cercetările sunt continuate de poliţişti în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere.
 
 Reţinuţi pentru ameninţare şi lovirea sau alte violenţe 
 
La data de 22 martie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei nr.4 de Poliţie Ploieşti au identificat, depistat şi reţinut doi bărbaţi cu vârstele de 17, respectiv 33 de ani, bănuiţi de săvârşirea infracţiunilor de ameninţare şi lovirea sau alte violenţe. 
 
Din cercetări, s-a stabilit faptul că la data de 12 martie a.c., un bărbat în vârstă de 42 de ani, din municipiul Ploieşti, în calitate de agent de pază al unei unităţi de alimentaţie publică din municipiu, ar fi scos din incinta unităţii doi clienţi care erau recalcitranţi. 
 
Deranjaţi, cei doi l-ar fi ameninţat pe bărbat, folosindu-se de un obiect tăietor-înţepător, pentru intimidare, şi l-ar fi lovit cu pumnii şi picioarele, persoana vătămată necesitând acordarea de îngrijiri medicale de specialitate. 
 
În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au identificat şi depistat persoanele bănuite de comiterea faptelor, iar în baza probatoriului administrat, faţă de aceştia a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore. 
 
În cauză, cercetările sunt continuate de poliţişti în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ameninţare şi lovirea sau alte violenţe. 
 
Reţinut de poliţişti pentru furt calificat 
 
La data de 22 martie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei nr.3 de Poliţie Ploieşti au identificat, depistat şi reţinut un bărbat, bănuit de săvârşirea infracţiunii de furt calificat. 
 
În fapt, la data de 21 martie a.c., în jurul orei 20.00, persoana bănuită, ar fi sustras din incinta unui supermarket din municipiu două autofiletante, creând un prejudiciu total de aproximativ 1.000 de lei. 
 
În urma verificărilor efectuate, persoana bănuită de comiterea faptei a fost identificată şi depistată ca fiind un tânăr în vârstă de 24 de ani, din municipiul Ploieşti, iar în baza probatoriului administrat, faţă de el a fost luată măsura reţinerii pentru 24 ore, urmând ca azi să fie prezentat unităţii de parchet competente cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive. 
 
În cauză, cercetările sunt continuate de poliţişti în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.
 Depistat la volan, sub influenţa băuturilor alcoolice
 
La data de 22 martie a.c., în jurul orei 20.15, poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei oraşului Plopeni, în timp ce desfăşurau activităţi pe linie rutieră pe Bulevardul Republicii din oraş, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 48 de ani, din oraş. 
 
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge. 
 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice.
 
Foto ilustrativ