IJP PRAHOVA.BULETIN INFORMATIV.20 MARTIE 2023
Bărbat reţinut de poliţişti pentru tâlhărie
La data de 19 martie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei Rurale de Poliţie Cocorăştii Colţ, au identificat, depistat şi reţinut un bărbat, bănuit de săvârşirea unei infracţiuni de tâlhărie, faptă comisă chiar în cursul zilei. 
În fapt, în cursul zilei de ieri, în jurul orei 17.00, poliţiştii secţiei au fost sesizaţi de către o femeie în vârstă de 47 de ani, din comuna Dragomireşti Vale, despre faptul că un bărbat necunosvut, ar fi deposedat-o, prin violenţă, de1.200 de lei şi de un telefon mobil, bunuri pe care le avea asupra sa, în timp ce se afla pe o stradă în comuna Poienarii Burchii. 
În urma verificărilor efectuate, la scurt timp, poliţiştii au identificat şi depistat persoana bănuită de comiterea faptei ca fiind un bărbat în vârstă de 32 de ani, din comună. 
Prejudiciul cauzat a fost recuperat în totalitate şi predat persoanei vătămate. 
Astfel, în baza probatoriului administrat, faţă de bărbat a fost luată măsura  arestării preventive pentru 30 de zile.
În cauză, cercetările sunt continuate de poliţişti în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie.
Bărbat reţinut pentru săvârşirea infracţiunilor de distrugere şi tulburarea ordinii şi liniştii publice
La data de 19 martie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei Rurale de Poliţie Cocorăştii Colţ au identificat o persoană bănuită de săvârşirea infracţiunilor de distrugere şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.
În fapt, în seara zilei de 18 martie a.c., un tânăr, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, ar fi distrus geamurile unei vitrine frigorifice, din incinta unei unităţi alimentare.
În urma investigaţiilor şi a cercetărilor efectuate, poliţiştii au identificat şi ulterior depistat persoana bănuită de săvârşirea faptei ca fiind un tânăr în vârstă de 24 de ani din comuna Târgşoru Vechi.
În baza probatoriului administrat, faţă de acesta a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca azi să fie prezentat unităţii de parchet competente pentru luarea unei alte măsuri preventive.
În cauză, cercetările sunt continuate de poliţişti în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de distrugere şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.
Infracţiuni la regimul rutier. Mai mulţi şoferi au rămas fără permis de conducere.
Un bărbat a fost reţinut
La data de 18 martie a.c., în jurul orei 07.00, poliţiştii rutieri din cadrul Serviciului Rutier Prahova, în timp ce desfăşurau activităţi pe linie rutieră pe Drumul Naţional 1, în oraşul Comarnic, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 42 de ani, din municipiul Câmpina. 
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat. 
În cursul serii, în jurul orei 19.30, poliţiştii din cadrul Secţiei Rurale de Poliţie Bălţeşti, în timp ce acţionau pe DJ 231 din comuna Gornet, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 33 de ani, din comuna Predeal Sărari. 
Întrucât bărbatul emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat. 
Ulterior, în jurul orei 22.00, poliţiştii din cadrul Secţiei Rurale de Poliţie Cocorăştii Colţ, au fost sesizaţi despre faptul că o persoană, posibil aflată sub influenţa băuturilor alcoolice, ar fi intrat cu autoturismul într-un gard. 
Deplasaţi la faţa locului, poliţiştii au constatat faptul că cele sesizate se confirmă, şi totodată, faptul că şoferul, un bărbat în vârstă de 34 de ani, din comuna Măneşti, emana halenă alcoolică. 
La testarea cu aparatul etilotest a acestuia, aparatul a indicat valoarea de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat. 
Tot în seara de 18 martie a.c., în jurul orei 23.45, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Băicoi, în timp ce acţionau pe DJ 100 D, din oraş, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 36 de ani, din municipiul Câmpina. 
Întrucât bărbatul emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat. 
Cei patru conducători auto au fost conduşi la spital în vederea recoltării de mostre biologice de sânge. 
În toate cauzele au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice.
În dimineaţa zilei de ieri, 19 martie a.c., în jurul orei 07.00, poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti, în timp ce desfăşurau activităţi pe linie rutieră pe raza municipiului, au oprit, pentru control, pe strada Mărăşeşti, o autoutitară condusă de un bărbat în vârstă de 30 de ani, din comuna Brazi.  
În urma verificărilor efectuate în bazele de date s-a constatat faptul că bărbatul figurează cu permisul de conducere cu restricţii-reţinut. 
În cauză, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără permis de conducere. 
 
La data de 19 martie a.c., în jurul orei 15.00, poliţiştii din cadrul Secţiei Rurale de Poliţie Floreşti, în timp ce acţionau cu aparatul radar pe DJ 101 P, în comuna Filipeştii de Târg, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 23 de ani, din comună, care a fost înregistrat rulând cu viteza de 95 de km/h, în localitate. 
La solicitarea documentelor personale şi ale autoturismului, poliţiştii au constatat faptul că valabilitatea numerelelor provizorii de circulaţie ale autoturismului figurează ca fiind expirată de la începutul lunii în curs. 
În cauză, a fost luată măsura sancţionării contravenţionale conform OUG nr.195/2002 R, cu amendă în valoare de 1.305 lei, cercetările fiind continuate în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea sau punerea în circulaţie a unui autovehicul neînmatriculat.
Ulterior, în jurul orei 17.00, poliţiştii din cadrul Poliţiei staţiunii Buşteni, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe Drumul Naţional 1, pe raza staţiunii, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 37 de ani, din municipiul Slobozia. 
Cu ocazia verificărilor efectuate în bazele de date, s-a stabilit faptul că bărbatul în cauză figurează cu permisul de conducere cu restricţii-reţiunut. 
În urma probatoriului administrat, faţă de şofer a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca azi să fie prezentat unităţii de parchet competente cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive. 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără permis de conducere. 
Duminică seară, în jurul orei 23.30, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Prahova, în timp ce acţionau cu aparatul radar pe Drumul Naţional 1B, în comuna Bucov, au oprit, pentru control, un autoturism  condus de un bărbat în vârstă de 34 de ani, din municipiul Bucureşti, care a fost înregistrat rulând cu o viteză peste limita legală admisă. 
În urma verificărilor efectuate în bazele de date s-a constatat faptul că bărbatul figurează cu permisul de conducere cu restricţii-reţinut. 
Şi în această cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără permis de conducere.
 
Foto ilustrativ