IJP PRAHOVA.BULETIN DE PRESĂ.17 martie 2023
 
Reţinut de poliţişti pentru furt calificat
La data de 16 martie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei nr.4 de Poliţie Ploieşti au depistat şi reţinut un bărbat în vârstă de 32 de ani, bănuit de săvârşirea mai multor infracţiuni de furt. 
Din verificări, s-a stabilit faptul că în perioada 06-10 martie a.c., persoana bănuită de comiterea faptei ar fi sustras mai multe cutii de viteză şi o scară metalică din cadrul unei societăţi de profil, din municipiu. 
Astfel, în vederea administrării probatoriului, poliţiştii Secţiei nr.4 de Poliţie Ploieşti, ieri, 16 martie a.c.,  au pus în executare 3 mandate de percheziţie domiciliară, ocazie cu care au fost identificate şi ridicate o parte din bunurile sustrase. 
Bărbatul în cauză a fost condus la sediul unităţii de poliţie în vederea audierii. 
În baza probatoriului administrat, faţă de acesta a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca azi să fie prezentaţi unităţii de parchet competente cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive. 
În cauză, cercetările sunt continuate de poliţişti în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.
Cercetat pentru furt calificat
Tot ieri, si poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Câmpina au reţinut pentru 24 de ore un bărbat în vârstă de 36 de ani, pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.
În fapt, la data de 15 martie a.c., în jurul orei 2.30, bărbatul ar fi pătruns în incinta unei societăţi comerciale şi ar fi sustras băuturi alcoolice.
În baza investigaţiilor efectuate, poliţiştii au identificat persoana bănuită de comiterea faptei ca fiind un bărbat în vârstă de 36 de ani, din municipiul Câmpina.
În urma verificărilor s-a constatat faptul că acesta ar mai fi comis şi alte fapte de furt calificat.
Astfel, ieri, 16 martie a.c., bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat unităţii de parchet competente pentru luarea unei alte măsuri preventive.
Cercetările sunt continuate de poliţişti în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.
Dosar penal pentru furt de gaze naturale
La data de 16 martie a.c., în jurul orei 13.00, poliţiştii din cadrul Secţiei nr.4 de Poliţie Ploieşti, împreună cu specialiştii din cadrul a două societăţi de profil au efectuat mai multe controale de specialitate, în zona de Sud a municipiului.
Cu ocazia unui control efectuat la un imobil, astfel, s-a constatat faptul că s-ar fi intervenit neautorizat la contorul instalaţiei de furnizare a gazelor naturale, sigiliul acestuia fiind înlocuit cu unul artizanal. 
Contorul în cauză a fost ridicat de personalul abilitat, în vederea examinării de specialitate şi calculării prejudiciului cauzat în urma comiterii faptei. 
În cauză, cercetările sunt continuate de poliţişti în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârşirii infracţiunii furt de gaze naturale.
Depistat la volan, în mijlocul zilei, sub influenţa substanţelor psihoactive
Ieri, 16 martie a.c., în jurul orei 12.15, poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti, în timp ce desfăşurau activităţi pe linie rutieră pe raza de competenţă, au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism care circula pe Bulevardul Bucureşti. 
La volan, a fost identificat un bărbat în vârtsă de 29 de ani, din municipiu, care prezenta un comportament suspect, motiv pentru care a fost testat cu aparatul DrugTest care a indicat prezenţa unor substanţe susceptibile de a avea efect psihoactiv în organism. 
Cercetările sunt continuate de poliţişti sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe.
Cercetat penal pentru o infracţiune la regimul rutier
La data de 16 martie a.c., în jurul orei 17.30, la sediul Biroului Rutier din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti s-au prezentat doi conducători auto pentru a sesiza un accident rutier soldat cu pagube materiale.
Cei doi bărbaţi au fost testaţi cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ.
Ulterior, unul dintre conducători auto a prezentat pentru control o dovadă înlocuitoare a permisului de conducere, având ultima prelungire efectuată în luna aprilie 2020.
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată.
Controale pe linia combaterii delictelor silvice
La data de 16 martie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Ordine Publică Prahova au efectuat o acţiune pe linia combaterii delictelor silvice, în mai multe zone rurale ale judeţului.
Astfel, în urma controalelor au fost aplicate 10 sancţiuni contravenţionale în valoare de 18.000 de lei pentru încălcarea prevederilor Legii 171/2010.
Totodată, a fost dispusă confiscarea valorică a 195,65 metri cubi de material lemnos de diferite specii şi sortimente în valoare de aproximativ 62.000 de lei.
Din cele 10 sancţiuni, 5 au fost aplicate pentru neutilizarea GPS-ului pe timpul transportului de materiale lemnoase, 3 pentru transport de material lemnos fără provenienţă legală, iar 2 pentru neutilizarea datelor mobile pe întreaga durată a transportului de materiale lemnoase.
Exemplu:
În urma verificărilor la domiciliul a trei bărbaţi din comuna Scorţeni poliţiştii au constatat faptul că aceştia ar fi transportat materiale lemnoase pe raza judeţului Prahova pe care le-au descarcat la alte adrese decât cele menţionate în avizul de însoţire.
 
Foto ilustrativ