IJP PRAHOVA.COMUNICAT  DE PRESĂ.16 martie 2023

Reţinut de poliţişti pentru distrugerea mai multor aparate de joc

La data de 15 martie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei nr.3 de poliţie Ploieşti au identificat o persoană bănuită de săvârşirea unei infracţiuni de distrugere.

În fapt, la data de 14 martie a.c., în jurul orei 22.30 poliţiştii au fost sesizaţi de către reprezentantul unei societăţi comerciale despre faptul că un bărbat ar fi distrus mai multe aparate de joc din incinta unităţii.

În urma investigaţiilor şi a cercetărilor efectuate poliţiştii au identificat persoana banuită de săvârşirea faptei ca fiind un bărbat în vârstă de 35 de ani din municipiul Ploieşti.

În baza probatoriului administrat faţă de acesta a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat unităţii de parchet competente pentru luarea unei alte măsuri preventive.

Poliţiştii continuă cercetările în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere.

Percheziţii într-o cauză penală în care se efectuează cercetări la regimul silvic

În dimineaţa zilei de ieri, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Boldeşti-Scăeni au pus în executare 3 mandate de percheziţie domiciliară la domiciliile a trei bărbaţi din oraşul Boldeşti Scăeni, cu vârstele de 22, 26 şi respectiv 29 de ani, bănuiţi de săvârşirea infracţiunilor de tăiere fără drept şi furt de arbori.

Din cercetări, a reieşit faptul că în cursul lunii februarie, unul dintre bărbaţi, în vârstă de 22 de ani, ar fi tăiat şi sustras dintr-o pădure din zona oraşului Boldeşti Scăieni, 6 arbori de diferite specii, cu un volum de 2,065 metri cubi, fiind creat un prejudiciu de aproximativ 1.500 de lei. 

În urma percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate 4 motofierăstraie, precum şi alte mijloace materiale de probă.

Cei trei bărbaţi au fost conduşi la sediul unităţii de poliţie în vederea audierii.

În cauză, cercetările sunt continuate de poliţişti în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăiere fără drept şi furt de arbori.

Controale la deţinătorii de arme şi muniţii

La data de 15 martie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au efectuat o acţiune privind verificarea deţinătorilor legali de arme şi muniţii neletale în municipiul Ploieşti, oraşul Sinaia şi în comuna Valea Călugărescă.

Astfel, au fost verificaţi 7 deţinători de arme şi au fost aplicate 5 sancţiuni contravenţionale în valoare de 1.500 de lei.

Totodată, a fost constatată o infracţiune la regimul armelor şi muniţiilor, fiind indisponibilizată o armă neletală, iar ca măsuri complementare au fost anulate două drepturi de deţinere arme.

Exemplu:

În cadrul activităţilor poliţiştii au constatat faptul că un bărbat în vârstă de 53 de ani din comuna Valea Călugărescă nu ar fi predat în termenul de 30 de zile de la data anulării dreptului de deţinere arme şi muniţii arma neletală pe care a deţinut-o fără drept la domiciliu.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Controalele în trafic continuă.

4 bărbaţi au fost depistaţi încălcând normele rutiere în vigoare

La data de 15 martie a.c., în jurul orei 09.30, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Comarnic, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe Drumul Naţional 1, au oprit, pentru control un autoturism care circula pe direcţia Sinaia către Ploieşti.

La volan a fost identificat un bărbat în vârstă de 35 de ani, din oraşul Azuga.

Cu ocazia verificărilor efectuate în bazele de date s-a constatat faptul că bărbatul figurează cu permisul de conducere cu restricţii-suspendat.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană a cărei exercitare a dreptului de a conduce i-a fost suspendată.

Tot ieri, în jurul orei 15.45, poliţiştii din cadrul Secţiei nr.1 de Poliţie Ploieşti, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serivicu pe raza municipiului, au oprit, pentru control, pe strada Ştrandului, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 53 de ani, din comuna Blejoi.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că valabilitatea numerelelor provizorii de circulaţie ale autoturismului condus de bărbat figurează ca fiind expirate de la începutul anului în curs.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

Ulterior, în jurul orei 19.30, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti, Biroul Rutier, în timp ce desfăşurau activităţi pe linie rutieră pentru depistarea conducătorilor auto care conduc sub influenţa alcoolului sau a substanţelor cu efect psihoactiv, pe raza de competenţă, au oprit, pentru control, pe strada Lupeni, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 37 de ani, din municipiu.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge.

Noaptea trecută, în jurul orei 01.15, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti, Biroul Rutier, au fost sesizaţi despre producerea unui eveniment rutier soldat cu pagube materiale care a avut loc pe strada Poştei.

La faţa locului a fost identificat şi depistat conducătorul auto, un bărbat în vârstă de 35 de ani, din municipiu.

Având în vedere faptul că bărbatul emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge.

În ambele cauze au fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice.

 

Foto ilustrativ