In ultimele 24 de ore, pompierii din Prahova au acţionat pentru gestionarea a 38 de situaţii de urgenţă

În ultimele 24 de ore, pompierii salvatori din judeţul Prahova au acţionat pentru gestionarea a 38 de situaţii de urgenţă, 21 dintre acestea fiind reprezentate de acordarea asistenţei medicale de urgenţă.

 De asemenea, echipajele de salvatori au localizat şi lichidat opt incendii, patru dintre acestea fiind de vegetaţie uscată.

Un incendiu de amploare s-a produs ieri la un service auto din municipiul Ploieşti, str. Apelor. Au ars paleţi din plastic, existând pericolul de propagare la materialele aflate în apropiere (butoaie cu ulei şi anvelope). Imediat, la locul intervenţiei au fost mobilizate două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o ambulanţă SMURD şi o autospecială de primă intervenţie şi comandă. În scurt timp, incendiul a fost localizat, nefiind înregistrate victime. Incendiul a avut drept cauză probabilă o ţigară aprinsă aruncată peste paleţii din plastic.

Totodată, pompierii prahoveni au acţionat şi în alte 5 cazuri în sprijinul comunităţilor, care au vizat asistenţa a două persoane supraponderale, deblocarea unor persoane din locuinţe, asanarea de muniţie neexplodată şi salvarea unui animal.

În acest interval, 21 de persoane au avut nevoie de asistenţă medicală de urgenţă din partea paramedicilor SMURD.

Pompierii prahoveni au asigurat măsurile specifice la 3 accidente rutiere, în care au fost implicate 6 autoturisme şi un microbuz, precum şi cei 12 ocupanţi ai acestora. Din fericire, nu au fost înregistrate victime.

De asemenea, echipajele de pompieri militari ale subunităţilor de intervenţie au efectuat o misiune de recunoaştere în teren, la secţia ATI din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, unde au fost verificate căile de acces, sursele de alimentare cu apă, reţelele de hidranţi şi alte aspecte de interes operativ.

Vă reamintim că informaţii despre modul de comportare în cazul producerii unor situaţii de urgenţă pot fi obţinute prin accesarea platformei naţionale de pregătire în situaţii de urgenţă https://fiipregatit.ro.

De asemenea, puteţi descărca noua aplicaţie DSU. Fii informat şi fii pregătit oriunde, oricând!

Aplicaţia DSU este disponibilă atât pe telefoanele cu sistem de operare IOS, dar şi Android şi poate fi descărcată gratuit, accesând unul din următoarele link-uri:

 App Store ( https://apps.apple.com/ro/app/dsu/id1663813906)

Google Play ( https://play.google.com/store/apps/details?id=com.orson.dsu )

Unităţile operative rămân mobilizate pentru asigurarea promptă a răspunsului în cazul producerii situaţiilor de urgenţă şi acordarea de prim ajutor persoanelor aflate în dificultate.

Sursă:ISU PRAHOVA

Foto ilustrativ