ISU PRAHOVA.BULETIN INFORMATIV.13 martie 2023

În perioada 10 – 12 martie, pompierii salvatori din judeţul Prahova au acţionat pentru gestionarea unui număr de 108 misiuni, dintre care 30 au fost intervenţii în situaţii de urgenţă, 74 urgenţe medicale şi 4 activităţi de îndrumare şi control.

Echipajele de salvatori au acţionat pentru stingerea a 9 incendii, dintre care 6 au fost incendii de vegetaţie uscată, precum şi în alte 5 intervenţii în sprijinul comunităţilor, care au presupus deblocarea unor persoane din locuinţe, asigurarea măsurilor specifice în cazul prăbuşirii unui copac pe carosabil şi asistenţa unei persoane nedeplasabile.

În acest interval, 79 de persoane au avut nevoie de asistenţă medicală de urgenţă din partea paramedicilor SMURD.

Totodată, pompierii prahoveni au asigurat măsurile specifice la 12 accidente rutiere, în care au fost implicate 9 autoturisme, o autoutilitară şi un ATV şi cei 17 ocupanţi. În urma acestor evenimente, 6 persoane au fost transportate la spital.

 În săptămâna 06 – 10 martie 2023, Inspecţia de Prevenire a desfăşurat 5 activităţi de informare, acţiuni de control şi de îndrumare pe linia respectării măsurilor de apărare şi stingere a incendiilor la unităţi de cultură şi centre comerciale.

Pe timpul desfăşurării acestor acţiuni au fost depistate 6 încălcări ale normelor de apărare împotriva incendiilor şi protecţie civilă, din care 2 au fost soluţionate pe timpul activităţilor. Ca urmare a neregulilor constatate, personalul a aplicat un număr total de 6 avertismente.

În urma verificărilor derulate în teren, personalul specializat nu a identificat situaţii pentru care să fie necesară aplicarea măsurii complementare de oprire a funcţionării la obiectivele verificate, din cauza încălcării grave a cerinţelor de securitate.

De asemenea, echipajele de pompieri militari ale subunităţilor de intervenţie au efectuat 3 misiuni de recunoaştere în teren, la secţia ATI din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, unde au fost verificate căile de acces, sursele de alimentare cu apă, reţelele de hidranţi şi alte aspecte de interes operativ.

***

Acordaţi atenţie pregătirii în situaţii de urgenţă. Informaţi-vă asupra măsurilor şi regulilor de comportare specifice tipurilor de risc, prin accesarea platformei naţionale de pregătire: https://fiipregatit.ro

De asemenea, puteţi descărca noua aplicaţie DSU. Fii informat şi fii pregătit oriunde, oricând!

Aplicaţia DSU este disponibilă atât pe telefoanele cu sistem de operare IOS, dar şi Android şi poate fi descărcată gratuit, accesând unul din următoarele link-uri:

 App Store ( https://apps.apple.com/ro/app/dsu/id1663813906);

 Google Play ( https://play.google.com/store/apps/details?id=com.orson.dsu ).

***

Unităţile operative rămân mobilizate pentru asigurarea promptă a raspunsului in cazul producerii situaţiilor de urgenţă şi acordarea de prim ajutor persoanelor aflate în dificultate.

Foto ilustrativ/ https://prahovaeconomica.eu/