PRAHOVA. INFRACŢIUNI LA REGIMUL RUTIER
La data de 9 martie a.c., în jurul orei 08.00, poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei municipiul Ploieşti, în timp ce desfăşurau activităţi pe linie rutieră pe raza de competenţă, au oprit, pentru control, pe raza municipiului, la intersecţia Bulevardului Petrolului cu Bulevardul Independenţei, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 36 de ani, din municipiu.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior, acesta fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge. 
În cauză, cercetările sunt continuate de poliţişti în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice.
În jurul orei 11.30, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie comunal Şoimari, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au oprit, pentru control, un ATV fără plăcuţe de înmatriculare, condus de un bărbat în vârstă de 38 de ani, din comuna Păcureţi.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date poliţiştii au constatat faptul că acesta nu figurează ca posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
Tot ieri, 9 martie a.c., în jurul orei 16.00, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Breaza, în timp ce desfăşurau activităţi pe linie rutieră pe Drumul Naţional 1, cartier Nistoreşti, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 41 de ani, din municipiul Focşani.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că bărbatul figurează cu permisul de conducere suspendat. 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană a cărei exercitare a dreptului de a conduce i-a fost suspendată.
 
Sursă: IJP Prahova
Foto ilustrativ