Procurorii şefi adjuncti ai DNA s-au întâlnit cu o delegaţie a Parchetului Coroanei din Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord
 
Comunicat DNA. 
 
Doamna Monica Danciu şi domnul Codrin Gavra, procurori şefi adjuncţi ai Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), alături de persoane din conducerea instituţiei, au avut astăzi, 08 martie 2023, o întâlnire, la sediul instituţiei, cu o delegaţie a Parchetului Coroanei - Crown Prosecution Service din Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord condusă de domnul Max Hill KC, Director of Public Prosecutions, Head of the Crown Prosecution Service.
În cadrul întâlnirii au fost purtate discuţii pe teme legate de lupta împotriva corupţiei şi rolul DNA în combaterea acestui fenomen în România.
Subiectele de interes au fost legate de competenţa şi structura DNA, infracţiunile de corupţie şi felul în care acestea sunt pedepsite de legea penală din România precum şi instrumentele investigative prevăzute de lege.
Întâlnirea a mai constituit un bun prilej de cunoaştere reciprocă şi de consultări între cele două părţi în ceea ce priveşte rolul şi atribuţiile fiecăreia în evoluţia ulterioară a relaţiilor de cooperare bilaterală între cele două instituţii.
Foto ilustrativ