ISU Prahova. BULETIN INFORMATIV.7 martie 2023

În ultimele 24 de ore, pompierii salvatori din judeţul Prahova au acţionat pentru gestionarea a 36 de situaţii de urgenţă, 22 dintre acestea fiind reprezentate de acordarea asistenţei medicale de urgenţă.

Echipajele de salvatori au acţionat pentru localizarea şi lichidarea a 5 incendii, precum şi în alte 5 cazuri în sprijinul comunităţilor, care au vizat transportarea unei persoane supraponderale, deblocarea unor persoane din locuinţe şi salvarea unui animal.

În acest interval, 22 de persoane au avut nevoie de asistenţă medicală de urgenţă din partea paramedicilor SMURD.

De asemenea, echipajele de pompieri militari ale subunităţilor de intervenţie au efectuat o misiune de recunoaştere în teren, la secţia ATI din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, unde au fost verificate căile de acces, sursele de alimentare cu apă, reţelele de hidranţi şi alte aspecte de interes operativ.

Luni, în jurul orei 17:00, pompierii prahoveni au fost solicitaţi să intervină pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu care a izbucnit la o locuinţă din comuna Colceag, sat Colceag. Incendiul se manifesta generalizat, cu flacără deschisă şi degajări de fum, pe o suprafaţă de aproximativ 150 mp, cu posibilităţi de propagare la o a doua locuinţă. Progresiv, pentru gestionarea operativă a acestui eveniment, au fost mobilizate 3 autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD.

După o oră şi jumătate de luptă cu flăcările, incendiul a fost lichidat. Nu au fost înregistrate victime.

 Un alt incendiu violent s-a produs noaptea trecută, la ora 00:10, în oraşul Valenii de Munte. Acesta s-a manifestat la un service auto, pe o suprafaţă de aproximativ 300 mp, la nivelul unui depozit de materiale electrice. Au fost afectate trei vehicule cu nacelă, un autoturism, o autoutilitară, precum şi alte materiale depozitate în incinta depozitului. Pentru gestionarea operativă a evenimentului, progresiv, au intervenit 3 autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD. Din fericire, nu au fost înregistrate victime.

Vă reamintim că informaţii despre modul de comportare în cazul producerii unor situaţii de urgenţă pot fi obţinute prin accesarea platformei naţionale de pregătire în situaţii de urgenţă https://fiipregatit.ro.

De asemenea, puteţi descărca noua aplicaţie DSU. Fii informat şi fii pregătit oriunde, oricând!

Aplicaţia DSU este disponibilă atât pe telefoanele cu sistem de operare IOS, dar şi Android şi poate fi descărcată gratuit, accesând unul din următoarele link-uri:

App Store ( https://apps.apple.com/ro/app/dsu/id1663813906)

Google Play ( https://play.google.com/store/apps/details?id=com.orson.dsu )