Comunicat de presa Politia Locala Ploiesti .Peturi confiscate şi căruţaşi amendaţi    În perioada 21 – 23.02.2017, Poliţia Locală Ploieşti a desfăşurat o serie de acţiuni având ca scop depistarea şi sancţionarea conducătorilor de vehicule cu tracţiune animală, care nu respectă prevederile legale referitoare la accesul şi deplasarea acestora pe raza municipiului Ploieşti.

Acţiunile s-au desfăşurat pe străzile Traian, Nicolae Titulescu, Dealul cu Piatră, Cameliei, Strunga, Zamora, Brumărelelor, Arhip Nicolae, Tazlău, Seciului, Găgeni, Metalurgiştilor, Theodor Aman, B-dul.  Bucureşti, Şoseaua Nordului. În consecinţă, au fost aplicate 7 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 3000 lei, conform Hotărârii Consiliului Local Ploieşti nr. 444/2011, luându-se totodată şi măsura complementară de confiscare a unui atelaj hipo, care transporta peturi.

Căruţa confiscată a fost preluată de reprezentanţii S.C. Servicii de Gospodărire Urbană Ploieşti S.R.L. şi transportată în locaţia stabilită de municipalitate, iar peturile au fost ridicate de lucrătorii operatorului de salubritate.

De asemenea, în aceeaşi perioadă s-au desfăşurat şi acţiuni pentru depistarea şi sancţionarea persoanelor care nu respectă prevederile H.C.L. nr. 228/2006 referitoare la stabilirea unor măsuri pentru gospodărirea municipiului Ploieşti, fiind aplicate un număr de  28 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 4900 lei, precum şi confiscarea a aproximativ 200 kg peturi.

Echipajele Poliţiei Locale Ploieşti vor continua aceste acţiuni, în vederea asigurării unui climat normal de convieţuire socială, ordine şi linişte publică.