Peste 600 de sancţiuni contravenţionale aplicate de poliţiştii rutieri ca urmare a abaterilor constatate.27 de permise de conducere reţinute
În perioada 3-5 martie a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova au desfăşurat 20 de acţiuni pentru prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.
Astfel, în cadrul activităţilor au fost controlate peste 1.500 de autovehicule şi au fost efectuate 700 de testări cu aparatul etilotest.
În total au fost aplicate 647 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 200.130 de lei.
De asemenea, au fost reţinute 27 de permise de conducere şi au fost retrase 9 certificate de înmatriculare.
 
Recomandările poliţiştilor rutieri prahoveni
 
Pentru reducerea riscului de implicare în accidente rutiere, recomandăm conducătorilor auto să circule cu viteză redusă, adaptată în permanenţă condiţiilor de drum, să folosească sistemele de iluminare-semnalizare, să evite pe cât posibil manevra depăşirii, iar dacă este necesar, să o realizeze numai după după o asigurare temeinică.
Totodată, să păstreze în mers o distanţă suficient de mare între autovehicule, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă şi să utilizeze cu precădere frâna de motor pentru reducerea vitezei, evitând bruscarea comenzilor autovehiculului.
 
Sursa:IJP Prahova
 
Foto ilustrativ