ACŢIUNI ALE POLIŢIŞTILOR PRAHOVENI PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR
 
La data de 2 martie a.c., poliţiştii Serviciului Rutier, cei ai Biroului pentru Protecţia Animalelor, cei din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti, ai Poliţiilor orăşeneşti Breaza şi Azuga, dar şi cei ai Secţiilor Rurale Valea Doftanei şi Bălţeşti au organizat şi desfăşurat 12 acţiuni, pe mai multe linii de activitate.
Astfel, în intervalele orare 9.00-11.00, respectiv 14.00-16.00, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Breaza au desfăşurat două actiuni pentru prevenirea şi combaterea criminalităţii stradale, asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică, dar şi pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.
În intervalele orare 13.00-16.00 poliţiştii din cadrul Secţiilor Rurale Bălţeşti  şi Valea Doftanei şi au desfăşurat două acţiuni pentru prevenirea şi combaterea criminalităţii stradale.
Şi poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei staţiunii Azuga au desfăşurat o acţiune de tip BLITZ  pentru creşterea gradului de disciplină rutieră.
Între orele 14.30-16.30, poliţiştii din cadrul celor 4 Secţii de poliţie urbană Ploieşti şi cei ai Biroului Rutier au desfăşurat acţiuni pentru descurajarea elementelor infracţioanle cu impact stradal, precum şi pentru reducerea numărului de accidente rutiere prin combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere. 
De asemenea, şi poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor au desfăşurat o acţiune pe raza oraşului Comarnic, unde la domiciliul unui bărbat au fost identificate 32 de exemplare canine, de diferite rase.
Totodată, la domiciliul acestuia a fost identificat şi un exemplar canin care face parte din categoria câinilor periculoşi, acesta nefiind declarat la organelor de poliţie. 
Din verificări, poliţiştii au constatat faptul că mai multe exemplare canine nu sunt vaccinate la zi, doar 8 dintre acestea fiind identificate prin microcipare.
Astfel, proprietarul animalelor a fost sancţionat contravenţional conform OUG nr.55/2002 privind regimul de deţinere al câinilor periculoşi şi i-au fost aduse la cunoştinţă măsurile necesare pentru asigurarea condiţiilor de viaţă şi bunăstare a animalelor conform Legii 205/2004.
În cadrul celor 12 acţiuni, au fost legitimate peste 450 de persoane şi au fost controlate 6 societăţi comerciale.
Astfel, cu ocazia controalelor în trafic, pe parcursul întregii zile, au fost controlate 400 de autovehicule, fiind efectuate 140 de testări cu aparatul etilotest. 
Pentru neregulile constatate au fost aplicate, în total, 209 sancţiuni contravenţionale.
Valoarea totală a sancţiunilor este de 63.975 de lei.
Totodată, au fost reţinute trei permise de conducere şi au fost retrase 4 certificate de înmatriculare.
 
Sursă: IJP Prahova
 
Foto cu caracter ilustrativ