D.N.A.SINTEZĂ CONDAMNĂRI DECEMBRIE ŞI IANUARIE

În lunile decembrie 2022 şi ianuarie 2023, în dosarele de corupţie instrumentate de D.N.A. au fost condamnaţi 95 inculpaţi prin 57 hotărâri judecătoreşti definitive, pentru infracţiuni de luare şi dare de mită, trafic de influenţă, abuz în serviciu, fraudarea fondurilor europene etc.

Pedepsele dispuse de judecători faţă de cei 95 inculpaţi variază între 6 ani şi 6 luni închisoare şi 8 luni cu amânarea aplicării pedepsei.

Printre cei condamnaţi definitiv se află: un director general adjunct al A.P.I.A, un director general adjunct al A.N.A.R., un director minister, un primar de municipiu, un director general al A.D.P. Sector 1 Bucureşti, un director D.S.V.S.A. Mureş, patru ofiţeri de poliţie, 20 de lucrători vamali şi alţi funcţionari publici.

Detalii se regăsesc pe pagina de Internet, la adresa www.pna.ro , secţiunea „Comunicate – hotărâri definitive de condamnare”.

Având în vedere că, în multe cazuri, între pronunţarea deciziilor şi transmiterea acestor decizii de către instanţele de judecată, fără motivarea acestora, în format electronic, se înregistrează o anumită diferenţă de timp, D.N.A. a decis publicarea unor informări cu privire la soluţiile de condamnare definitive, la momentul pronunţării acestora, sub formă de comunicate de presă.

În acest fel, D.N.A. răspunde cerinţei de informare a opiniei publice asupra întregului proces penal în cazuri de mare corupţie, inclusiv asupra finalităţii dosarelor trimise spre judecare.