COMUNICAT IJP Prahova.25  februarie 2023
 
REŢINUT PENTRU SĂVÂRŞIREA INFRACŢIUNII DE FURT CALIFICAT
 
La data de 24 februarie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei nr.10 de poliţie rurală Valea Călugărească au reţinut un bărbat în vârstă de 29 de ani, bănuit de săvârşirea infracţiunii de furt calificat.
În fapt, la data de 17 spre 18 februarie a.c., poliţiştii au fost sesizaţi despre faptul că din interiorul unui imobil au fost sustrase mai multe scule electrice, prejudiciul cauzat fiind de aproximativ 3.500 de lei.
În urma cercetărilor şi a verificărilor efectuate poliţiştii au identificat şi ulterior depistat  persoana bănuită de săvârşirea faptei ca fiind un bărbat în vârstă de 29 de ani din comuna Valea Călugărescă.
În baza probatoriului administrat faţă de bărbatul în cauză a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat unităţii de parchet competente pentru luarea unei alte măsuri preventive.
Cercetările sunt continuate de poliţişti sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.
 
BĂRBAT DIN PLOIEŞTI CERCETAT PENTRU FURT
 
La data de 24 februarie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei nr.2 de poliţie Ploieşti au fost sesizaţi despre faptul că, o persoană care în urma cu trei zile ar fi sustras un bun din magazin, la acel moment se afla din nou în incinta unităţii.
Din verificări a reieşit că, la data de 23 februarie a.c., administratorul unei societăţi comerciale a constatat faptul că de pe raftul unităţii lipeşte o boxă audio, motiv pentru care a vizionat înregistrările sistemului de supraveghere şi a observat că în urmă cu o zi, persoana care a sustras bunul are aceleaşi semnalmente cu cea din magazin de la momentul apelului.
Persoana bănuită de comiterea faptei a fost identificată ca fiind un bărbat în vârstă de 60 de ani, din Municipiul Ploieşti.
În cauză, cercetările sunt continuate de către poliţiştii Secţiei nr.2 de poliţie Ploieşti sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt.
 
CONDUCEA SUB INFLUENŢA ALCOOLULUI LA PRIMELE ORE ALE DIMINEŢII
 
La data de 24 februarie a.c., în jurul orei 8.00, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe DJ 101I în localitatea Blejoi au oprit pentru control un autoturism care circula din direcţia Ploieşti către Câmpina.
Întrucât la înmânarea documentelor, bărbatul în vârstă de 53 de ani, din comuna Ariceştii Rahtivani emana halenă alcoolică, poliţiştii i-au solicitat testarea cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,64 mgL alcool pur în aerul expirat.
Ulterior a fost condus la o unitate medicală unde cu consimţământul acestuia i-au fost prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de  conducere pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.
 
MANDATE DE EXECUTARE A PEDEPSEI ÎNCHISORII PUSE ÎN APLICARE DE POLIŢIŞTI
 
La data de 24 februarie a.c., Judecătoria Ploieşti a emis un mandat de executare a pedepsei închisorii privind pe un bărbat în vârstă de 40 de ani, domiciliat în comuna Târgşoru Vechi, prin care acesta a fost condamnat la pedeapsa închisorii de 2 ani, şi 6 luni de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
În baza mandatului, poliţiştii au identificat persoana în cauză şi a fost depusă în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Mărgineni.
Tot ieri, 24 februarie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei de poliţie rurală Blejoi au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, emis de Judecătoria Ploieşti pe numele unei femei în vârstă de 30 de ani, din comuna Bucov.
Aceasta a fost condamnată la trei ani de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă, ulterior fiind depusă la Penitenciarul Târgşoru Nou, unde a fost încarcerată.
170 de sancţiuni contravenţionale aplicate de poliţiştii rutieri ca urmare a abaterilor constatate/7 permise de conducere reţinute de poliţişti
 
Ieri, 24 februarie a.c., poliţiştii rutieri au desfăşurat 8 actiuni, pe drumurile naţionale din judeţ, în municipiul Ploieşti, în oraşele Vălenii de Munte, Plopeni, Boldeşti Scăieni şi  Mizil dar şi în localităţile Puchenii Mari şi Valea Doftanei pentru prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.
Astfel, în cadrul activităţilor au fost controlate 360 de autovehicule şi au fost efectuate 125 de testări cu aparatul etilotest.
În total au fost aplicate 170 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 52.740 de lei.
De asemenea, au fost reţinute 7 permise de conducere.
Foto cu caracter ilustrativ