IJP PRAHOVA. BULETIN DE PRESĂ.23 februarie 2023

Femeie reţinută pentru mai multe furturi din locuinţă

La data de 22 februarie a.c., poliţiştii Biroului de Combatere a Furturilor din Locuinţe au reţinut o femeie bănuită de săvârşirea infracţiunii de furt calificat în formă continuată.

În fapt, în luna ianuarie a anului 2021, două femei, ar fi profitat de starea de vulnerabilitate a două persoane în vârstă şi le-ar fi sustras din locuinţele acestora bani, dar şi bijuterii, prejudiciul cauzat fiind de aproximativ 8.000 de lei.

În urma investigaţiilor şi a cercetărilor efectuate, poliţiştii au identificat persoanele bănuite de săvârşirea faptelor, ca fiind două femei cu vârstele de 35, respectiv 46 de ani, din municipiul Galaţi, una dintre acestea având calitatea de deţinut în cadrul Penitenciarului Târgşoru Vechi.

În baza probatoriului administrat, faţă de femeia în vârstă de 46 de ani a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată unităţii de parchet competente pentru luarea unei alte măsuri preventive.

În cauză, poliţiştii continuă cercetările în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a acestora şi luării măsurilor legale care se impun.

Bărbat bănuit de furt, identificat de poliţişti

La data de 22 februarie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei nr.1 de poliţie Ploieşti au identificat o persoană banuită de săvârşirea unei infracţiuni de furt.

În fapt, la data de 14 februarie a.c., poliţiştii au fost sesizaţi de către o femeie din municipiul Ploieşti, administrator al unei societăţi comerciale, despre faptul că i-ar fi fost sustrasă o sumă de bani din incinta unităţii.

În urma investigaţiilor şi a cercetărilor efectuate, poliţiştii au identificat persoana bănuită ca fiind un bărbat în vârstă de 35 de ani, din municipiul Ploieşti, care ulterior a fost condus la unitatea de poliţie în vederea audierii.

Prejudiciul cauzat a fost recuperat în totalitate.

În cauză, cercetările sunt continuate de poliţişti în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt.

 Controale la regimul silvic

În zilele de 21 şi 22 februarie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Ordine Publică au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii delictelor silvice.

În cadrul activităţilor au fost verificate 10 persoane fizice autorizate, dar şi patru societăţi comerciale de pe raza judeţului Prahova, fiind aplicate 10 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 21.000 de lei.

Astfel, din cele 10 sancţiuni contravenţionale, 7 dintre acestea au fost aplicate pentru transport de material lemnos fără provenienţă legală.

În urma controalelor a fost dispusă confiscarea valorică a 130,82 de metri cubi de material lemnos, diverse specii şi sortimente, în valoare de aproximativ 33.000 de lei şi confiscarea faptică a 2,2 metri cubi de cherestea răşinoase, în valoare de 2.200 de lei.

Acţiune pe linia regimului armelor şi muniţiilor

Tot ieri, şi poliţiştii Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase au organizat o acţiune în municipiul Ploieşti, dar şi în comuna Poienarii Burchii, la domiciliul a 7 deţinători legali de arme şi muniţii neletale.

În cadrul activităţilor au fost aplicate două sancţiuni contravenţionale, iar ca măsuri complementare au fost anulate trei drepturi de deţinere arme.

Totodată, au fost indisponibilizate două arme letale şi două neletale, dar şi 54 de cartuşe.

Exemple:

În urma controlului efectuat la domiciliul unui bărbat în vârstă de 52 de ani, din municipiul Ploieşti s-a constatat faptul că, cele trei arme pe care le deţinea acesta nu au fost depuse la un armurier în termen de 10 zile de la expirarea valabilităţii permisului de armă, în luna octombrie a anului precedent.

În cazul altui deţinător de armă din comuna Valea Călugărescă s-a constatat faptul că permisul de armă neletală este expirat din luna mai 2022.

În cele două cauze, au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Nereguli privind circulaţia pe drumurile publice

La data de 23 februarie a.c., în jurul orei 3.30, poliţiştii din cadrul Secţiei nr.1 de Poliţie Ploieşti, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe raza de competenţă, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 36 de ani, din municipiu.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că valabilitatea autorizaţiei de circulaţie provizorie este exiprată din luna noiembrie a anului precedent.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat.

 

Foto cu caracter ilustrativ