REZULTATELE POLIŢIŞTILOR PRAHOVENI DIN PERIOADA 17-19 FEBRUARIE 2023
În intervalul 17-19 februarie a.c., poliţiştii prahoveni s-au aflat permanent în teren desfăşurând acţiuni de prevenire şi combatere a faptelor antisociale, fiind luate măsurile specifice împotriva celor care încalcă prevederile legale, atât sub aspect contravenţional cât şi penal. 
 
În acţiuni au fost angrenaţi poliţişti din cadrul mai multor subunităţi din judeţ, precum Serviciul Rutier, Poliţiile municipale Ploieşti şi Câmpina, Poliţiile orăşeneşti Băicoi, Boldeşti-Scăeni, Plopeni, Sinaia, Slănic, Vălenii de Munte, precum şi poliţişti din cadrul Secţiilor Rurale de Poliţie Bălţeşti, Blejoi, Ciorani, Drajna şi Puchenii Mari.
 
Aceştia au desfăşurat acţiuni pe mai multe linii de muncă, pentru prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere cu urmări grave, pentru descurajarea elementelor infracţioanle, pentru combaterea fenomenelor  cu impact stradal, acţionându-se şi pentru verificatrea modului de executare a activităţilor de pază la obiectivele economice din judeţ.
 
În cadrul acţiunilor din cele trei zile, poliţiştii au legitimat peste 1.200 de persoane, fiind aplicate, în total, 495 de sancţiuni contravenţionale.
 
Valoarea totală a sancţiunilor este de aproximativ 166.000 de lei. 
 
La regimul circulaţiei, au fost desfăşurate activităţi de fluidizare a traficului rutier pe principalele artere din judeţ şi au fost controlate aproximativ 1.050 de autovehicule pe drumurile publice, fiind aplicate, în urma neregulilor constatate, mai mult de 300 de sancţiuni contravenţionale.
 
140 de sancţiuni din cele 300 au fost aplicate conducătorilor auto care transportau marfă, precum şi 12 celor care efectuau transport public de persoane. 
 
În vederea depistării conducătorilor auto care aleg să pună atât siguranţa lor, cât şi a celorlalţi participanţi la trafic, în pericol, urcându-se la volan după ce au consumat băuturi alcoolice, poliţiştii au fost efectuate peste 450 de testări cu aparatul etilotest.
 
Ca măsuri complementare, poliţiştii rutieri au reţinut 20 de permise de conducere, pentru conducere sub influenţa alcoolului, depăşiri neregulamentare, precum şi pentru nerespectarea regimului legal de viteză, şi au retras 23 de certificate de înmatriculare. 
 
Totodată, cu ocazia activităţilor desfăşurate, poliţiştii prahoveni au constatat şi încălcări ale normelor de convieţuire socială, fiind aplicate, în acest sens, 53 de sancţiuni contravenţionale conform Legii nr. 61/1991.
 
Pe linia verificării modului de desfăşurare a activităţilor de pază a obiectivelor de pe raza judeţului, în cadrul acţiunilor au fost verificate 50 de astfel de obiective, fiind aplicate 20 sancţiuni contravenţionale conform Legii nr. 333/2003.
 
Poliţiştii prahoveni acţionează permanent pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniştea comunităţii şi sunt pregătiţi să intervină atunci când situaţia o impune.
 
Sursă: IJP Prahova
 
Foto cu caracter ilustrativ