În ultimele 24 de ore, pompierii salvatori din judeţul Prahova au acţionat pentru gestionarea unui număr de 39 misiuni

În ultimele 24 de ore, pompierii salvatori din judeţul Prahova au acţionat pentru gestionarea unui număr de 39 misiuni, dintre care 8 au fost intervenţii în situaţii de urgenţă, 29 urgenţe medicale şi 2 activităţi de îndrumare şi control.

Echipajele de salvatori au acţionat pentru localizarea şi lichidarea a două incendii, dintre care unul s-a produs la un autocamion care circula pe autostrada A3 şi s-a manifestat la capul tractor şi parţial asupra remorcii (fără încărcătură), iar al doilea a fost un incendiu de vegetaţie uscată produs în localitatea Urlaţi, pe o suprafaţă de aproximativ 1,2 ha.

În acest interval, 29 de persoane au avut nevoie de asistenţă medicală de urgenţă din partea paramedicilor SMURD.

Totodată, pompierii prahoveni au asigurat măsurile specifice la 3 accidente rutiere, în care au fost implicate 4 autoturisme şi cei 6 ocupanţi ai acestora. În urma acestor evenimente, o persoană a fost transportată la spital.

De asemenea, echipajele de pompieri militari ale subunităţilor de intervenţie au efectuat o misiune de recunoaştere în teren, la secţia ATI din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, unde au fost verificate căile de acces, sursele de alimentare cu apă, reţelele de hidranţi şi alte aspecte de interes operativ.

Vă reamintim că informaţii despre modul de comportare în cazul producerii unor situaţii de urgenţă pot fi obţinute prin accesarea platformei naţionale de pregătire în situaţii de urgenţă https://fiipregatit.ro.

De asemenea, puteţi descărca noua aplicaţie DSU. Fii informat şi fii pregătit oriunde, oricând!

Aplicaţia DSU este disponibilă atât pe telefoanele cu sistem de operare IOS, dar şi Android şi poate fi descărcată gratuit, accesând unul din următoarele link-uri:

App Store ( https://apps.apple.com/ro/app/dsu/id1663813906);

Google Play ( https://play.google.com/store/apps/details?id=com.orson.dsu ).

Unităţile operative rămân mobilizate pentru asigurarea promptă a răspunsului în cazul producerii situaţiilor de urgenţă şi acordarea de prim ajutor persoanelor aflate în dificultate.

Sursă :ISU Prahova