ISU PRAHOVA.BULETIN INFORMATIV. 14 februarie 2023

În ultimele 24 de ore, pompierii salvatori din judeţul Prahova au acţionat pentru gestionarea unui număr de 39 misiuni, dintre care 14 au fost intervenţii în situaţii de urgenţă şi 25 urgenţe medicale.

Echipajele de salvatori au acţionat pentru localizarea şi lichidarea a 5 incendii, precum şi în cazul unei intervenţii în sprijinul comunităţilor, care a vizat asistenţa unei persoane nedeplasabile.

În acest interval, 25 de persoane au avut nevoie de asistenţă medicală de urgenţă din partea paramedicilor SMURD.

Totodată, pompierii prahoveni au asigurat măsurile specifice la 2 accidente rutiere, în care au fost implicate 4 autoturisme şi cei 6 ocupanţi ai acestora. Din fericire, nu au fost înregistrate victime în urma acestor evenimente.

De asemenea, echipajele de pompieri militari ale subunităţilor de intervenţie au efectuat 2 misiuni de recunoaştere în teren, la un operator economic din localitatea Măneciu, precum şi la secţia ATI din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, unde au fost verificate căile de acces, sursele de alimentare cu apă, reţelele de hidranţi şi alte aspecte de interes operativ.

 Luni, în jurul orei 08:00, pompierii prahoveni au fost solicitaţi să intervină pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu produs la o hală din localitatea Lipăneşti, str. Burebista. Imediat, la locul indicat au fost mobilizate 2 autospeciale de stingere şi o ambulanţă SMURD. Arderea s-a manifestat pe o suprafaţă de 1000 mp, la nivelul aşternutului din fân existent în incinta halei, care avea o grosime de aproximativ 10 cm. La momentul producerii acestui eveniment, în interiorul halei nu se aflau păsări sau animale.

Ieri seară, în jurul orei 21:30, a fost semnalată producerea unui incendiu la o locuinţă din comuna Bărcăneşti, DN1. La sosirea echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta generalizat pe o suprafaţă de aproximativ 150 mp, însă fără posibilităţi de propagare la vecinătăţi. Progresiv, pentru gestionarea operativă a evenimentului, au fost alocate 3 autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD. Din fericire, nu au fost înregistrate victime.

Vă reamintim că informaţii despre modul de comportare în cazul producerii unor situaţii de urgenţă pot fi obţinute prin accesarea platformei naţionale de pregătire în situaţii de urgenţă https://fiipregatit.ro.

De asemenea, puteţi descărca noua aplicaţie DSU. Fii informat şi fii pregătit oriunde, oricând!

Aplicaţia DSU este disponibilă atât pe telefoanele cu sistem de operare IOS, dar şi Android şi poate fi descărcată gratuit, accesând unul din următoarele link-uri:

App Store ( https://apps.apple.com/ro/app/dsu/id1663813906)

Google Play ( https://play.google.com/store/apps/details?id=com.orson.dsu )

Unităţile operative rămân mobilizate pentru asigurarea promptă a răspunsului în cazul producerii situaţiilor de urgenţă şi acordarea de prim ajutor persoanelor aflate în dificultate.

Foto ilustrativ