IJP PRAHOVA. BULETIN  INFORMATIV.13 februarie 2023
Reţinuţi de poliţişti pentru săvârşirea infracţiunilor de lovirea sau alte violenţe şi tulburarea ordinii şi liniştii publice
 
La data de 11 februarie a.c., în jurul orei 12:45, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Mizil au fost sesizaţi despre faptul că în centrul oraşului are loc o altercaţie între mai multe persoane.
În baza sesizării, poliţiştii s-au deplasat la faţa locului unde, din primele verificări, au stabilit faptul că între 5 persoane cu vârste cuprinse între 32, respectiv 57 de ani, 4 bărbaţi şi o femeie, din oraş, respectiv din comuna Colceag a izbucnit un conflict spontan pe fondul unor neînţelegeri mai vechi.
Ulterior, conflictul dintre aceştia a degenerat, lovindu-se reciproc, folosind şi obiecte contondente.
În urma altercaţiei, bărbatul în vârstă de 32 de ani a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate, fără a rămâne internat.
Astfel, în baza probatoriului administrat, trei bărbaţi cu vârstele de 32, 39, respectiv 41 de ani au fost reţinuţi pentru 24 de ore, ulterior, faţă de aceştia fiind luată măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.
În cauză, cercetările sunt continuate de poliţişti în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lovirea sau alte violenţe şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.
 
Reţinuţi de poliţişti pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie
 
 
La data de 12 februarie a.c., în jurul orei 11.00, poliţiştii din cadrul Secţiei nr.2 de Poliţie Ploieşti au fost sesizaţi de către un bărbat despre faptul că ar fi fost agresat de alte două persoane, fiindu-i sustras şi telefonul mobil.
 
În baza sesizării, poliţiştii s-au deplasat la faţa locului constatând faptul că apelantul, în vârstă de 37 de ani, din municipiul Ploieşti, în calitate de şofer al unei firme de taximetrie, în jurul orei 10:15 a preluat un client pe care l-a transportat la destinaţia solicitată, iar la coborâre clientul a susţinut că nu poate achita contravaloarea cursei, în acest timp sustrăgându-i telefonul mobil şoferului.
Ulterior, între cei doi a izbucnit o altercaţie, la care a intervenit un alt bărbat, prieten al clientului, aceştia lovindu-l pe şofer, care a reuşit să-şi recupereze telefonul mobil, ulterior cei doi plecând de la faţa locului.
La scurt timp, poliţiştii au identificat şi depistat persoanele bănuite de comiterea faptelor că fiind doi tineri cu vârstele de 20 şi 21 de ani, din oraşul Sinaia, respectiv din municipiul Ploieşti.
Astfel, în baza probatoriului administrat, cei doi tineri au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând ca azi să fie prezentaţi unităţii de parchet competente cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive.
În cauză, cercetările sunt continuate de poliţişti în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul, în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie.
 
Infracţiuni la regimul rutier
 
La data de 11 februarie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei Rurale de Poliţie Blejoi, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu în comuna Bucov, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 25 de ani, din municipiul Ploieşti.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că acesta este posesor de permis de conducere, însă are dreptul de a conduce suspendat.
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
La data de 12 februarie a.c., în jurul orei 00.30, poliţiştii din cadrul Secţiei Rurale de Poliţie Drajna, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu în comuna Măneciu, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 51 de ani, din comuna Măgurele.
Întrucât acesta emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice de sânge.
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.
În cursul aceleiaşi nopţi, în jurul orei 02.30, poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe strada Gheorghe Grigore Cantacuzino, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 23 de ani, din municipiu.
Întrucât acesta emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice de sânge.
Şi în această cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.
La data de 12 februarie a.c., în jurul orei 16.00, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Câmpina, în timp ce desfăşurau activităţi pe linie rutieră pe pe raza comunei Valea Doftanei, au oprit, pentru control, un autoturism care tracta o remorcă, acesta fiind condus de un bărbat în vârstă de 31 de ani, din comună.
Cu ocazia verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat faptul că remorca tractată nu avea montate plăcuţele cu numărul de înmatriculare, iar în urma interogării bazelor de date, s-a stabilit că aceasta nu este înmatriculată.
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.
 
Foto ilustrativ