BULETIN INFORMATIV ISU PRAHOVA.10 februarie 2023

În ultimele 24 de ore, pompierii salvatori din judeţul Prahova au acţionat pentru gestionarea unui număr de 34 misiuni, dintre care 9 au fost intervenţii în situaţii de urgenţă, 24 urgenţe medicale şi o activitate de îndrumare şi control.

Echipajele de salvatori au acţionat pentru localizarea şi lichidarea a 2 incendii, ambele produse în oraşul Breaza. Primul dintre acestea s-a produs la nivelul coşului de fum al unei locuinţe, fiind lichidat fără probleme, în scurt timp de la sosirea pompierilor. Cel de-al doilea incendiu a fost unul de amploare, s-a manifestat generalizat pe o suprafaţă de aproximativ 200 mp la nivelul unei locuinţe. Progresiv, pentru localizarea şi lichidarea incendiului au fost alocate 3 autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD. Din fericire, evenimentul nu a fost soldat cu victime.

 În acest interval, 28 de persoane au avut nevoie de asistenţă medicală de urgenţă din partea paramedicilor SMURD.

Totodată, pompierii prahoveni au asigurat măsurile specifice la 2 accidente rutiere, în care au fost implicate 3 autoturisme şi cei 3 ocupanţi ai acestora. În urma acestor evenimente, 2 persoane au fost transportate la spital.

De asemenea, echipajele de pompieri militari ale subunităţilor de intervenţie au efectuat 3 misiuni de recunoaştere în teren, în oraşele Vălenii de Munte şi Slănic, precum şi la secţia ATI din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, unde au fost verificate căile de acces, sursele de alimentare cu apă, reţelele de hidranţi şi alte aspecte de interes operativ.

Vă reamintim că informaţii despre modul de comportare în cazul producerii unor situaţii de urgenţă pot fi obţinute prin accesarea platformei naţionale de pregătire în situaţii de urgenţă https://fiipregatit.ro.

De asemenea, puteţi descărca noua aplicaţie DSU. Fii informat şi fii pregătit oriunde, oricând!

Aplicaţia DSU este disponibilă atât pe telefoanele cu sistem de operare IOS, dar şi Android şi poate fi descărcată gratuit, accesând unul din următoarele link-uri:

App Store ( https://apps.apple.com/ro/app/dsu/id1663813906)

Google Play ( https://play.google.com/store/apps/details?id=com.orson.dsu )

Unităţile operative rămân mobilizate pentru asigurarea promptă a răspunsului în cazul producerii situaţiilor de urgenţă şi acordarea de prim ajutor persoanelor aflate în dificultate.

Foto ilustrativ