Cei peste 70 de mii de tineri din  Ploiesti nu au buget inca din anul 2006 de cand exista legea tinerilor

Federatia ONG Muntenia a facut propuneri nenumarate pentru ca in bugetele Municipiului Ploiesti sa apara si o linie de buget pe legea tinerilor , dar se pare ca mereu am avut de a face cu indiferenta  primarilor care au trecu pe  la conducerea Municipiului si  a consilierilor locali alesi.

Pana cand vora vea parte tinerii ploiesteni de acest tratament?

In mun. Ploiesti nu exista centru de tineret in parteneriat public - privat iar Directia Judeteana Pentru  Sport Si Tineret  Prahova a incercat sa atraga Primaria ca partener pentru o suma de 15 mii lei ca si cofinatare la infiintarea unui CENTRU DE TINERET dar la fel au avut parte de usi inchise.Cu restul dotarilor,consumabilelor si serviciilor pentru tineri venea Directia JudeteanaPentru  Sport Si Tineret  Prahova si ONG-urile de si pentruTineret,finantare obtinuta de la MTS pe programul special " Centre de Tineret " . 

Acest Centru de tineret isi propune sa ofere servicii gratuite de consiliere psihologica,juridica, in cariera,sa formeze tinerii in diverse domenii de dezvoltare personala si profesionala,sa informeze tinerii despre evenimente de tinere atatat din localitate, din judet, de la nivel national si international pentru a participa la proiecte specific de si pentru tineret,jocuri de societate,cursuri de educatie non formala etc.

Asteptam in acest sens un raspuns din partea UAT Ploiesti  chiar in aceasta perioada si chiar sa fim chemati la discutii deoarece un parteneriat public privat se poate relua oricand.

Anul acesta FONG Muntenia a propus ca in buget sa se prevada suma de 25 mii lei pentru a transforma cladirea din spatele ISJ PH respectiv CCD PH in mini centru , pana la identificarea unei cladiri mai spatioasa care sa ofere serviciile si sa corespunda standardelor descrise de programul " Centre de tineret " .

 

https://www.facebook.com/fongmuntenia/

 

Persoana de contact Vasile Porumbaru 0720290757