BULETIN INFORMATIV IJP PRAHOVA.9 februarie 2023

Bărbat din judeţul Neamţ prins în flagrant de poliţiştii prahoveni

La data de 8 februarie a.c., poliţiştii Biroului de Combatere a Infracţiunilor Contra Persoanei şi Patrimoniului au depistat în flagrant un bărbat bănuit de săvârşirea infracţiunii de înşelăciune.

În fapt, tot ieri, poliţiştii au fost sesizaţi despre faptul că, în urmă cu aproximativ o lună de zile, o măicuţă din cadrul unei mănăstiri din comuna Poienarii Burchi ar fi fost înşelată de către un bărbat, acesta din urmă solicitându-i o sumă de bani în schimbul donării unor produse. Femeia în cauză, a transmis bărbatului suma de 1.000 de lei, însă acesta nu şi-a mai onorat promisiunea.

Ulterior, la data de 7 februarie, măicuţa ar fi fost contactată din nou de către un bărbat, care i-a comunicat faptul că doreşte să doneze mănăstirii un camion de lemne, cu condiţia să îi fie transmişi 1.500 de lei, sumă necesară achiziţionării combustibilului, în vederea transportului materialului lemnos.

În baza celor sesizate, poliţiştii au efectuat activităţi investigativ operative şi cu sprijinul persoanei vătămate au reuşit identificarea şi ulterior depistarea în flagrant a bărbatului bănuit de săvârşirea faptei de înşelăciune.

Bărbatul în vârstă 68 de ani, din judeţul Neamţ, a fost condus la sediul unităţii de poliţie pentru audiere.

În baza probatoriului administrat, faţă de acesta a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat unităţii de parchet competente pentru luarea unei alte măsuri preventive.

În cauză, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune.

Bărbat din comuna Bucov cercetat penal

La data de 8 februarie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Buşteni au identificat o persoană bănuită de săvârşirea unei infracţiuni de furt.

În fapt, la data de 3 februarie a.c., în jurul orei 20.30, poliţiştii au fost sesizaţi de către reprezentanţii unei staţii peco din Buşteni, despre faptul că persoane necunoscute ar fi alimentat un autoturism şi nu au achitat contravaloarea tranzacţiei.

În urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii au reuşit identificarea şi ulterior depistarea persoanei bănuite de săvârşirea faptei, ca fiind un bărbat în vârstă de 39 de ani, din comuna Bărcăneşti.

Prejudiciul cauzat a fost recuperat în totalitate.

În cauză, cercetările sunt continuate de poliţişti sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt.

Bărbat, care şi-ar fi însuşit pe nedrept un card bancar, identificat de poliţişti

Tot poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Buşteni au identificat o persoană banuită de săvârşirea infracţiunilor de însuşirea bunului găsit şi efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos.

In fapt, la data de 3 februarie a.c., poliţiştii au fost sesizaţi de către un bărbat din oraşul Buşteni despre faptul că, în urmă cu aproximativ două săptămâni şi-a pierdut un obiect vestimentar, în interiorul căruia se afla actul de identitate, precum şi un card bancar.

Ulterior, bărbatul s-a deplasat la banca emitentă a cardului şi a constatat faptul că din contul personal au fost efectuate patru tranzacţii în valoare de 1359.30 de lei.

În urma activităţilor investigativ-operative, poliţiştii au reuşit identificarea şi depistarea persoanei bănuite de săvârşirea faptei, ca fiind un bărbat în vârstă de 45 de ani, din comuna Bucov.

Cercetările sunt continuate în cauză, pentru recuperarea prejudiciului şi tragerea la răspunderea penală a făptuitorului.

Poliţiştii prahoveni recomandă cetăţenilor să nu ţină în portofel/haine şi datele referitoare la codul PIN al cardurilor bancare sau alte date de autentificare.

Din punct de vedere legal, însuşirea unui bun găsit sau ajuns din eroare ori în mod fortuit în posesia altei persoane, care nu îl predă autorităţilor în termen de 10 zile, constituie infracţiune.

Infracţiuni la regimul rutier

La data de 8 februarie a.c., în jurul orei 17.00,.poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Câmpina, în timp ce desfăşurau activităţi pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră, au oprit pentru control un autoturism înmatriculat în Finlanda.

Astfel, a fost identificat conducătorul auto, în persoana unui bărbat în vârstă de 43 de ani, din comuna Băneşti.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că bărbatul nu figurează ca posesor de permis de conducere.

De asemenea, acesta a prezentat pentru control un permis de conducere eliberat de autorităţile spaniole, care nu prezintă niciun element de siguranţă, fapt pentru care acesta a fost reţinut pe bază de dovadă în vederea expertizării.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi uz de fals.

O jumătate de oră mai tarziu, tot poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Câmpina au oprit pentru control un autoturism condus tot de un bărbat în vârstă de 43 de ani, din municipiu.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că acesta figurează cu dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice Suspendat.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată.

Tot ieri, în jurul orei 18.00, poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au oprit pentru control, un autoturism, care circula pe Bulevardul Republicii din municipiu.

Conducătorul auto a fost identificat în persoana unui tânăr în vârstă de 18 ani, care nu a putut prezenta niciun permis de conducere.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că acesta nu figurează ca fiind posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Totodată, a fost identificat ca pasager şi proprietarul autoturismului.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi încredinţare.

Foto ilustrativ