Prahova.Infracţiuni la regimul rutier
La data de 7 februarie a.c., în jurul orei 8.00, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Vălenii de Munte în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe DN1A, au oprit pentru control, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 53 de ani, din comuna Teişani.
Întrucât acesta emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice de sânge.
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.
Tot ieri, în jurul orei 10.00, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Boldeşti Scăieni în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au oprit pentru control, un tânăr în vârstă de 26 de ani, din judeţul Galaţi.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date poliţiştii au constatat faptul că tânărul posedă permis de conducere, însă are dreptul de conducere Suspendat.
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată.
O jumătate de oră mai târziu şi poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti în timp ce desfăşurau activităţi de supraveghere şi control al traficului rutier pe strada Gheorghe Grigore Cantacuzino au oprit pentru control un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 38 de ani, din municipiu.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că numerele provizorii figurează ca fiind expirate din luna ianuarie 2023.
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punerea în circulaţie sau conducerea unui autovehicul neînmatriculat.
În jurul orei 16.00, poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti, în timp ce desfăşurau activităţi în cadrul unei acţiuni, în comuna Drăgăneşti, au oprit pentru control, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 43 de ani, din judeţul Buzău.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că acesta nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule în România.
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
 
Sursă:IJP Prahova
Foto ilustrativ