Transportatori sancţionaţi pentru nerespectarea regulilor stabilite de municipalitate

Poliţiştii locali din cadrul Serviciului Circulaţie pe Drumurile Publice au efectuat în cursul dimineţii de astăzi, 06 februarie 2023, o acţiune de control pentru depistarea şi sancţionarea conducătorilor de autovehicule destinate transportului de marfă şi persoane care nu respectă prevederile legale stabilite de municipalitate.

Acţiunile de verificare s-au desfăşurat în zonele: Bulevardul Bucureşti, str. Găgeni, Şoseaua Vestului, str. Ştrandului şi Gh. Gr. Cantacuzino.

Astfel, au fost verificaţi 129 conducători de autovehicule şi aplicate 58 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 14.250 lei.

Amenzile au fost aplicate pentru încălcarea prevederilor art. 12 din H.C.L. nr. 131/2011 privind reglementarea circulaţiei pe raza localităţii a autovehiculelor cu masa maximă autorizată de peste 3,5 tone, precum şi a menţiunilor pct. 2 art. 12.1 din H.C.L. nr. 228/2006 pentru aprobarea Regulamentului privind stabilirea unor măsuri pentru gospodărirea municipiului, respectiv circulaţia autovehiculelor pe alte trasee decât cele stabilite şi lipsa autorizaţiei de circulaţie eliberată de Primăria Municipiului Ploieşti.

Prin acţiunile întreprinse, Poliţia Locală Ploieşti îşi doreşte să creeze un climat de siguranţă, ordine şi confort pentru ploieşteni.

Vă stăm permanent la dispoziţie prin Dispeceratul instituţiei, la numerele de telefon 0244/954 şi 0244/513255, precum şi prin intermediul adresei de e-mail : office@polocploiesti.ro.

Sursă:Comunicat Politia Locala Ploiesti