IJP PRAHOVA.BULETIN INFORMATIV.3 februarie 2023
Reţinut de poliţişti pentru violenţă în familie, distrugere şi tulburarea ordinii şi liniştii publice
 
La data de 2 februarie a.c., în jurul orei 14.00, la sediul Poliţiei Municipiului Câmpina s-a prezentat o femeie în vârstă de 41 de ani, din municipiu care a declarat faptul că în noaptea de 1 spre 2 februarie a.c., a avut un conflict cu concubinul său. 
În urma audierii persoanei vătămate, a fost întocmit formularul de evaluare a riscului, rezultând risc iminent, fapt pentru care a fost emis un ordin de protecţie provizoriu. 
Pentru punerea în aplicare a ordinului de protecţie provizoriu, poliţiştii s-au deplasat la domiciliul bărbatului în vârstă de 38 de ani, ocazie cu care l-au surprins în timp ce distrugea cu un obiect contondent autoturismul fiului femeii în cauză. 
Din cercetări, s-a stabilit faptul că în noaptea de 1 spre 2 februarie, între cei doi concubini ar fi izbucnit un conflict spontan generat de mai multe neînţelegeri, bărbatul adresându-i femeii injurii, ameninţând-o şi ulterior lovind-o în zona capului cu un telefon mobil pe care l-a aruncat către aceasta. 
Astfel, în baza probatoriului administrat,  faţă de bărbatul în cauză a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca azi să fie prezentat unităţii de parchet competente cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive. 
În cauză, cercetările sunt continuate de poliţişti în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de violenţă în familie, distrugere şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.
 
Doi tineri depistaţi la volan sub influenţa alcoolului sau a substanţelor psihoactive
 
La data de 3 februarie a.c., în jurul orei 00.51, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti- Biroul Rutier, în timp ce desfăşurau activităţi pe raza municipiului pentru depistarea conducătorilor auto care conduc sub influenţa alcoolului sau a substanţelor cu efect psihoactiv, au oprit, pentru control, pe Bulevardul Republicii un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 19 de ani, din comuna Gorgota. 
 
Având în vedere comportamentul suspect al conducătorului auto, acesta a fost supus testării cu aparatul DrugTest care a indicat prezenţa unor substanţe susceptibile de a avea efect psihoactiv în organism, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice.
 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe.
 
Noaptea trecută, în jurul orei 03.00, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti- Biroul Rutier au fost sesizaţi despre faptul că pe raza comunei Valea Călugărescă, pe DJ 101 F, s-a produs un accident rutier. 
 
În baza sesizării, poliţiştii s-au deplasat la faţa locului, constatând faptul că un tânăr în vârstă de 19 ani, din comună, în timp ce se deplasa cu autoturismul pe DJ 101F, ar fi pierdut controlul direcţiei de deplasare, răsturnându-se în afara părţii carosabile. 
 
Întrucât tânărul emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,39 mg/l alcool pur în aerul expirat. 
 
Totodată, în urma verificărilor efectuate în bazele de date s-a constatat faptul că acesta nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. 
 
În urma impactului, tânărul a avut nevoie de acordarea de îngrijiri medicale de specialitate, fiind transportat la o unitate medicală. 
 
Tot din verificări, a reieşit faptul că autoturismul în cauză fusese luat de la unitatea de alimentaţie publică la care tânărul era angajat, fără permisiunea administratorului societăţii. 
 
În cauză, cercetările sunt continuate de poliţişti în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt în scop de folosinţă, conducere sub influenţa alcoolului şi conducerea unui autovehicul pe drumurile publice fără permis de conducere.
 
Bărbat depistat în vederea executării pedepsei închisorii
 
La data de 2 februarie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei Rurale de Poliţie Floreşti au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, emis de către Tribunalul Prahova pe numele unui bărbat în vârstă de 52 de ani, din comuna Filipeştii de Târg. 
 
Acesta a fost condamnat la 6 ani şi 4 luni de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunilor de furt, furt calificat şi punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat. 
 
În cauză, poliţiştii au procedat la conducerea acestuia la Penitenciarul Mărgineni din judeţul Dâmboviţa, unde a fost încarcerat.
 
Controale pe linia combaterii delictelor silvice 
 
În perioada 31 ianuarie-2 februarie a.c., poliţiştii Serviciului de Ordine Publică, împreună cu specialişti din cadrul Gărzii Forestiere Ploieşti şi pădurari ai Direcţiei Silvice Prahova au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii delictelor silvice.
 
Activităţile au avut loc pe raza oraşului Mizil şi în comunele Drajna şi Iordăcheanu, iar în urma constatărilor efectuate poliţiştii au aplicat două sancţiuni contravenţionale în valoare de 5.000 de lei.
 
Totodată, a fost dispusă confiscarea valorică a 13,27 metri cubi cherestea, în valoare de 12000 lei.
 
În urma controlului la punctul de lucru al unei societăţi comerciale din comuna Drajna s-a constatat faptul că aceasta deţinea un volum de 0,90 metri cubi cherestea fără documente de provenienţă, fapt pentru a fost aplicată o sancţiune contravenţională conform Legii 171/2010.
 
Totodată, în cadrul unei alte societăţi comerciale din oraşul Mizil s-au constatat diferenţe în minus de cherestea între stocul scriptic înregistrat în aplicaţia SUMAL şi stocul faptic existent în depozit, fapt pentru care a fost aplicat un avertisment şi a fost dispusă confiscarea valorică a 12,37 metri cubi în valoare de 11.449 de lei.
 
De asemenea, în urma controlului la o societate din comuna Iordăcheanu după finalizarea acestuia, poliţiştii i-au solicitat administratorului ca în termen de 24 de ore să introducă în aplicaţia SUMAL procesările şi consumurile proprii de material lemnos.
 
Astfel, la data de 2 februarie a.c., în urma finalizării controlului s-a constatat faptul că agentul economic ar fi introdus în aplicaţie date fictive privind consumurile în interes propriu de material lemnos şi a întocmit în fals un borderou de consum în interes propriu al materialelor lemnoase, pe care l-a înregistrat în contabilitate
 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată şi fals informatic.
 
90 de sancţiuni contravenţionale pentru abaterile constatate în trafic/4 permise de conducere reţinute de poliţişti
 
La data de 2 februarie a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiilor Municipale Câmpina şi Ploieşti au desfăşurat trei acţiuni de tip BLITZ pe raza de competenţă, dar şi în comuna Drăgăneşti.
Obiectivele poliţiştilor rutieri au fost:
Combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere. 
Combaterea consumului de băuturi alcoolice la volan. 
Respectarea legislaţiei rutiere privind neacordarea de prioritate de trecere a  pietonilor, dar şi abaterile săvârşite de biciclişti.
 
Astfel, poliţiştii au controlat 180 de autovehicule, au legitimat 217  persoane şi au efectuat 100 de testări cu aparatul etilotest.
Totodată, au aplicat 90 de sancţiuni contravenţionale, din care 17 bicicliştilor, 5 pietonilor care au încălcat normele rutiere, 4 sancţiuni constând în neacordare prioritate pietoni, iar 3 au fost aplicate conducătorilor auto care se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice. 
Valoarea totală a sancţiunilor este de 19.720 de lei.
De asemenea, au fost reţinute patru permise de conducere, două dintre acestea pentru neacordare prioritate pietoni.
Totodată au fost retrase şi patru certificate de înmatriculare.
 
Control la domiciliul unui crescător de animale din comuna Cosminele
 
La data de 2 februarie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Plopeni şi cei ai Biroului pentru Protecţia Animalelor,  cu sprijinul reprezentanţilor DSVSA Prahova s-au deplasat în comuna Cosminele, la domiciliul unui crescător de animale.
 
Astfel, în urma controlului efectuat, poliţiştii au identificat 40 de bovine, 3 cabaline, 7 câini ciobăneşti şi 700 de ovine, fiind constatate deficienţe privind înregistrarea animalelor conform normelor în vigoare.
 
În cauză, bărbatului în vârstă de 43 de ani i-a fost pus în vedere să nu lase animalele nesupravegheate pe partea carosabilă sau în imediata apropiere a acesteia, totodată fiind sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1.200 de lei, privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor.