ISU PRAHOVA .BULETIN INFORMATIV-2 februarie 2023

În ultimele 24 de ore, pompierii salvatori din judeţul Prahova au acţionat pentru gestionarea unui număr de 37 misiuni, dintre care 9 au fost intervenţii în situaţii de urgenţă şi 28 urgenţe medicale. Echipajele de salvatori au acţionat pentru stingerea a 3 incendii, precum şi în alte 3 intervenţii în sprijinul comunităţilor, care au vizat transportarea unei persoane nedeplasabile şi deblocarea unor persoane din locuinţe.

În acest interval, 28 de persoane au avut nevoie de asistenţă medicală de urgenţă din partea paramedicilor SMURD.

Totodată, pompierii prahoveni au asigurat măsurile specifice în cazul producerii unui accident rutier, în care au fost implicate 2 autoturisme şi cei 5 ocupanţi ai acestora. Din fericire, acest eveniment nu a fost soldat cu victime.

De asemenea, echipajele de pompieri militari ale subunităţilor de intervenţie au efectuat 4 misiuni de recunoaştere în teren, la secţia ATI din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, unde au fost verificate căile de acces, sursele de alimentare cu apă, reţelele de hidranţi şi alte aspecte de interes operativ.

Salvator în timpul liber!

 Ieri, în jurul orei 15:00, a fost semnalată prin apel la numărul unic de urgenţă 112 producerea unui incendiu la un autobuz care circula în localitatea Măgurele, spre satul Bălţeşti. Imediat, la locul indicat s-au deplasat o autospecială de stingere cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD. Totuşi, misiunea pompierilor care s-au deplasat la locul intervenţiei a fost facilitată de faptul că printre participanţii la trafic se afla colegul nostru, plt. adj. Câmpeanu Daniel, din cadrul Detaşamentului de Pompieri Vălenii de Munte. Acesta, văzând ce se întamplă, nu a mai stat pe gânduri şi a acţionat cu rapiditate, gândind la rece şi câştigând timp preţios, care a făcut diferenţa pentru ceea ce putea avea un deznodământ nefericit. În primă fază, a deconectat contactul general al autobuzului, după care a acţionat pentru lichidarea incendiului cu 5 stingătoare preluate de la autovehiculele oprite la locul evenimentului. Între timp, cei 50 de pasageri au reuşit să se autoevacueze, nefiind înregistrate victime.

Ne exprimăm bucuria că avem astfel de colegi şi îl felicităm pentru profesionalismul şi dăruirea de care a dat dovadă!

Pompierii prahoveni au acţionat ieri, 01.02.2023, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu produs la încărcătura unui autotren care se deplasa pe autostrada A3. Acesta transporta 24 tone de uree granulată (concentraţie de 46,5 % azot). Pompierii ajunşi la locul evenimentului au reuşit decuplarea capului tractor de încărcătură pentru a împiedica propagarea şi la acesta. Din cauza pericolului mare de explozie, comandantul intervenţiei a ordonat adoptarea unei tactici defensive, pentru protejarea echipajelor care au acţionat pentru localizarea şi lichidarea incendiului. Pompierii au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD.

***

Vă reamintim că informaţii despre modul de comportare în cazul producerii unor situaţii de urgenţă pot fi obţinute prin accesarea platformei naţionale de pregătire în situaţii de urgenţă https://fiipregatit.ro.

De asemenea, puteţi descărca noua aplicaţie DSU. Fii informat şi fii pregătit oriunde, oricând!

Aplicaţia DSU este disponibilă atât pe telefoanele cu sistem de operare IOS, dar şi Android şi poate fi descărcată gratuit, accesând unul din următoarele link-uri:

 App Store ( https://apps.apple.com/ro/app/dsu/id1663813906)

Google Play ( https://play.google.com/store/apps/details?id=com.orson.dsu )

Unităţile operative rămân mobilizate pentru asigurarea promptă a răspunsului în cazul producerii situaţiilor de urgenţă şi acordarea de prim ajutor persoanelor aflate în dificultate.